CHP Gebze’de ortak akıl çağrısı

CHP Gebze’de ortak akıl çağrısı

CHP Gebze’de Sedat Tatar öncülüğündeki Arayış ve İnisiyatif Hareketi kongre öncesi aday değil biçim üzerinden tavır aldı. Ortak akıl çağrısı yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Gebze İlçe Örgütü’nün 19 Ocak 2020 Pazar günü gerçekleşecek ilçe kongresi öncesi ilçe başkan adaylığında ismi geçen iki partilinin başka adayların önüne geçtiği ve “Ben merkezci” davrandığı gerekçesiyle CHP Gebze İlçe eski Başkanı Sedat Tatar öncülüğünde bir araya gelen partililer, Arayış ve İnisiyatif Hareketi adına yaptıkları açıklamada ortak akıl çağrısında bulundu. İnisiyatif adına CHP Gebze Kadın Kolları eski başkanı Sevinç Atasayan Demirli tarafından okunan açıklamada şu çağrıda bulunuldu:
BEN DEĞİL BİZ

“Birinci önceliğimiz “ ben merkezli değil “ biz olmayı “ hedefleyen,
Partimizin yerel seçimlerde elde ettiği büyük başarıyı sürdürmesi için var gücüyle partinin her kademesine destek veren,
Ortak aklı egemen kılan, çalışkan ve üreten bir yapıyı benimseyen, hiç bir partiliyi ötekileştirmeyen,
Parti çıkarlarını, kendi çıkarlarından üstün tutan,
İlçe yönetim kadrolarını ortak akılla belirleyen,
Dar grupçuluk ve kişilere bağlı politika yapmayan
Ebedi liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni  ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni yaşatmaya, ilke ve devrimlerini savunmaya varım diyen bütün Cumhuriyet Halk Partililerimizi bizlerle beraber olmaya davet ediyoruz.”
ADAY ÇIKARTABİLİRİZ 
Antik Kafe’de gerçekleşen toplantıya Demirli ve Atasayan’ın yanı sıra CHP Gebze İlçe eski Başkanı Avukat Güner Anlar Baş, Gebze Kadın Kolları yönetim kurulu üyesi Sibel Dağlı, Gebze Kadın Kolları eski başkanları Kıymet Ayan ve Birgül Belek, Gebze Belediye Meclisi eski üyeleri Cemal Dursun ve Mustafa Arslan da katıldı. Demirli basın açıklamasının ardından soru üzerine günümüz itibariyle herhangi bir adayları olmadığını ancak ilerleyen süreçte ortak akıl üzerinden bir aday çıkartabileceklerini belirtip, “İlçe kongresinde seçime tek adayla da gidilebilir ama herkesin de aday olma özgürlüğü var” dedi.
İKTİDARA DEĞİŞİMLE GİDİLİR
CHP Gebze İlçe eski Başkanı Sedat Tatar girişimlerinin bir adaydan ziyade yönetimi belirleyecek kadro ve program üzerine yoğunlaştığını kaydedip, “Dayatmacılık doğru değil. 417 delege kararını verir ve delegelerin oyları kimsenin cebinde değildir. Partimiz bu süreçten çok daha fazla tartışarak ve yenilenmiş olarak çıkmalıdır. İktidara değişimle yürünür. Yerel seçimlerde, Büyükşehirlerde gördük ki değişimi yapan kazandı” dedi. Toplantıda bir araya gelen grubun 100’ün üzerinde delegasyona hitap ettiğine dikkat çeken Tatar, “Kadrosunu ve icraatlarını açıklayacak bir aday ve ekip arıyoruz” diye konuştu.
KUCAKLAYACAK BİR YÖNETİM 
Toplantıya katılanlardan Mehmet Demir de mevcut ilçe yönetimini özellikle 10 Kasım’da Atatürk’ün anıldığı gün düzenlediği programdaki tutumundan ötürü eleştirip çoğunluğun kendilerinde olduğunu, o gün protokolün bulunduğu bölümde yer almaları gerektiğini söyledi. Demir tüm CHP Gebze İlçe Örgütü’nü kucaklayacak ve toparlayacak bir yönetimin başa gelmesi gerektiğini savundu. Arayış ve İnisiyatif Hareketi’nin  Sevinç Atasayan Demirli tarafından okunan açıklamasında ayrıca şu görüşler yer aldı:
KAZANIMLARI YOK EDİYOR
“Ülkemiz Mevcut AKP iktidarı tarafından yönetilmekte ve ne yazık ki gelinen bu noktada halkımız zor günlerden geçmektedir. Demokrasiyi, özgürlüğü ve adaleti savunan demokrasi güçleri ve partimiz CHP bu duruma engel olmaya ve yol göstermeye, çözümleri sunmaya çalışsa da; freni boşalmış kamyon gibi İlerleyen, AKP iktidarı ve ucube cumhurbaşkanlığı sistemi laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kazanımlarını yok etmeye, egemen güçlerin dayatmacı politikalarını sürdürmeye kararlı görünmektedirler.
ORTAK AKILLA 
Bizler bugün burada toplanan arkadaşlar partimizin her kademesinde görev almış, sorumluluklar yüklenmiş, ömrünün büyük bir kısmını demokrasi, özgürlük ve adalet mücadelesine adamış; ebedi liderimiz Mustafa Kemal Atatürk ilkelerine bağlı CHP’lileriz. İstiyoruz ki partimiz bu kongre sürecinde kendi içerisinde sağlıklı tartışmalar yaparak daha iyiyi, daha yeniyi ve ortak aklı kullanabilecek kadroları içerisinden çıkarsın. 
KİMSENİN YANINDA KARŞISINDA DEĞİLİZ
Bu güç ve kudret partimiz üye ve delegelerinde mevcuttur. Yeter ki bu süreçler sağlıklı bir şekilde yönetilsin. Bugün burada toplanmış partililer olarak hiçbir grubun, hiçbir kişinin ya da herhangi bir adayın yanında, karşısında veya önünde olanlardan olmayan arkadaşlarız. Kişiler ve gruplar tartışılırken partimizin yıpranmasına müsaade etmemeliyiz.”ekip.jpgsevinc.jpgsedat.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.