CHP Gebze gündemi değerlendirdi

CHP Gebze gündemi değerlendirdi

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, “Gebze hak ettiği değeri almalı” dedi.

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan dün bir basın toplantısı düzenledi. Antik Cafe’de gerçekleşen basın toplantısına ilçe başkanı Gökhan Orhan’ın yanı sıra CHP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Mehmet Demirtaş, CHP Kocaeli İl Eğitim Sekreteri Hikmet Koçoğlu, CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyeleri, ilçe kadın kolları başkanı Yaşa Erdoğan ve ilçe yöneticileri hazır bulundu. CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, “Gebze’nin her sokağında partimizi temsil edecek bir veya iki çalışma arkadaşlarımızı belirledik. Bu çalışmamız devam ediyor. Bu çalışmaları pandemi nedeniyle çok fazla hızlandıramadık. 40 mahallemizde mahalle temsilcilerimizi belirledik. Yaz tatilini girmeden mahalle meclislerine başlamıştık.

 

500 YENİ ÜYE

Önümüzdeki hafta itibariyle mahalle meclislerine devam edeceğiz. Danışma kurulu toplantılarına kasım ayı içinde yapacağız. Yeni üye çalışmamız devam ediyor. Önümüzdeki hafta yeni üyelere rozet taktım töreni yapacağız. 1,5 yıllık görev sürecinde 500 yeni üye başvurusu oldu. Son olarak Gebze’nin il olması konusunda CHP olarak Gebze’nin Büyükşehir statüsünde il olması gerektiğine inanıyoruz. Gebze hak ettiği değeri almalı. İktidarın Gebze’nin il olması konusunda elini çabuk tutması gerekiyor. Yoksa olası bir erken seçimde Gebze’nin hak ettiği yere gelmesi noktasında büyükşehirli il olması için gereken adımı biz atacağız” dedi.

 

“GEBZE MECLİSİNE YAKIŞMADI”

CHP’li Gökhan Orhan’ın ardından CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyesi Saide Arslan Çalışkan Gebze Belediyesi’nin ekim ayı meclisi, stratejik plan ve performans programına ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP’li Saide Arslan Çalışkan, “Ekim meclisinde bütçe görüşmesini yaptık. Bütçeye yönelik eleştirilerimizi ve önerilerimizi ifade ettik. Böyle bir bütçeye ve performans programına Gebze meclisine yakışmadığını ifade ederek ret ettik. Meclis üyeleri olarak kenti konuşacaksak en ince detaya kadar performans programı olmalı idi. Belediye başkanı kentin çeşitli gruplarına performans programını tanıttı ve neler yapıp neler yapmak istediğini anlattı.

 

“SÖZLEŞMENİN HUKUKTA KARŞILIĞI YOK”

Belediye başkanı halkın önceliklerini dinleyerek bu performans programını hazırladığını ifade etti. Muhalefet meclis üyeleri olarak yüzde 48 muhalefeti temsil ediyoruz. Ama bizi dinleyen oluyor mu?  Halkın taleplerini 16 başlık altında stratejik plan yaptık. Her bir başlık altında önerilerimizi sunduk. Stratejik planda her önerimiz konuşuldu. Ancak bunlar hiçbiri ne stratejik ne de performans programına girmedi. Belediye başkanı imar problemini çözmek yerine TOKİ’ye hazır hale mi getirdi? Tapu sorunuyla ilgili olarak 35 yıllık bir sorunu düşündüğünüzde bu sorunu kendi yaratıp kendilerini çözdük diyorlar. Tapular dağıtılıyor. Ancak vatandaşa yerler tekrar satılıyor. İmzalanan sözleşmede vatandaş sözleşmeyi imzalamazsa yerini alamıyor. Bu sözleşmenin hukukta karşılığı yok. Vatandaşa zorla bu sözleşme imzalatılıyor. Arsalarını koruyamadıkları vatandaşlara TOKİ’nin konutlarını emlakçılık yaparak aracılık yapacak. Kirazpınar planları defalarca iptal edildi.

 

“PEŞKEŞ ÇEKEN PLANLARA İTİRAZ ETTİK”

TOKİye sorusuz araziler yaratılmaya çalışılıyor. O parseller yaratılmaya çalışılınca vatandaş itiraz ediyor planlar iptal ediliyor. Kirazpınar’da farklı olan bir yer olan hayvancılık yapan yerleri arazileri yok pahasına ellerinden alınmak için planlar yapıldı. Muallimköy’de de vatandaşların yeri üç kuruşu ellerinden alınıyor. Askeri Kışla alanıyla ilgili olarak Millet Bahçesi’nde kamu binaları yapılacak.  Bu planlara itiraz etik. İtirazımız ret edildi. Ancak dava açtık. Son kalan nefes alınacak olan yerde Galericiler Sitesini istemiyor. Balçık planları da bakanlık da yapılıp. Meclise geldi. Peşkeş çeken planlara itiraz ettik. Mera alanları sanayi alanlarına çevrildi. Mera alanı itirazımız ret edildi. Konuttan tarıma çevrilen alanlar sanayi alanlarına çevrildi.  Eskihisar kalesinde bir proje tanıtıldı. Balıkçılar denize dahi çıkamıyor. Negmar kara bağlantısı olmadığı için ruhsatı iptal edildi. Negmar’ın belediyeye 20 milyona yakın borcu var. Bu borç neden tahsil edilmiyor?” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

manset-2-031.jpg

 

manset-3-020.jpg

 

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.