CHP Darıca’dan coşkulu fener alayı yürüyüşü

CHP Darıca’dan coşkulu fener alayı yürüyüşü

Cumhuriyet Bayramı’nın 98’nci yılı dolayısıyla CHP Darıca İlçe Örgütü tarafından Fener Alayı Yürüyüşü gerçekleştirildi.

CHP Darıca İlçe Örgütü tarafından dün akşam gerçekleştirilen Fener Alayı Yürüyüşüne CHP Kocaeli İl Başkan Yardımcıları Ali Yapa ve Hakan Altıparmak, CHP Kocaeli İl Eğitim Sekreteri Hikmet Koçoğlu, CHP Kocaeli İl Yöneticisi Özgür Çelik, CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Salih Zeki Karadılar, CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, ilçe kadın kolları başkanı Hikmiye Selçuk, ilçe gençlik kolları başkanı Ümit Kızılbuğa, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, CHP Darıca Belediyesi Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Darıca Çınaraltı Meydanı’ndan başlayan yürüyüş boyunca sloganlar ve fenerler eşliğinde CHP Darıca ilçe binası önüne kadar yüründü.

 

“AKLINDA HEP O DÜŞÜNCE VARDI”

İlçe binasının önünde saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş bir konuşma yaptı. CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş yaptığı konuşmada, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98’nci yılı Bugün Cumhuriyetimizin 98. Yaş gününü kutluyoruz, atalarımızın ayaklarımıza vurulmak istenilen Pragları parçalayıp attığı, bizler için malını, canını her şeyini feda edenlerin sayesinde yok olmuş bir milletin adeta küllerinden yeniden doğuşunun 98. Yılını kutluyoruz. Benim iki büyük eserim vardır; biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi'dir diyen Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919‘da Samsundan milli Mücadeleyi başlattığından aklında hep o düşünce vardı.

 

“GELECEĞİN ÖNCÜSÜ OLMAKTIR”

Ulusun bağımsızlığını yine ulusun azim ve kararlığı kurtaracaktır.  Ve öylede oldu.  Cumhuriyet asla ‘tek adamlar’ rejimi değildir. Egemenliğin saraydan alınıp bizzat halkın kendisine armağan edildiği günün adıdır. Cumhuriyet özgürlük demek, adalet demek, eşitlik demek. Bugün görüyoruz ki;  bu değerlere ve Mustafa Kemal Atatürk’ün devrim ve ilkelerini her zamankinden fazla ihtiyacımız var. Düşünce özgürlüğüne yaşam tarzlarına saygı duymaya, farklı olduğumuz noktalarda ayrışmaya değil birlikte yaşama iradesine ihtiyacımız var.  Bugün bize düşen görev sadece geçmişin bekçiliği yapmak değil geleceğin öncüsü olmaktır.  Çünkü Kemalizm tam olarak budur. Yokluk ve yoksulluk içinde var edilen Cumhuriyet değerlerimizi, fabrikalarımızı, hatta topraklarımızı satanların artık yapacağı hiçbir şey kalmamıştır.  

 

“HUKUKSUZ TALANA GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

Gençlerimiz işsiz ve gelecekten umutsuz, Üniversite kapılarında yersiz yurtsuz, emeklilerimiz çoluğuna çocuğuna muhtaç halde maalesef ekonomimiz içler acısı durumda paramızın değeri eriyip giden buz gibi. Her geçen gün kaybettiklerimiz fazlalaşarak artıyor.  Bu soygun düzenine haksız ve hukuksuz talana geçit vermeyeceğiz.  Bu gidişe son vermek bizlerin çalışkanlığı ve kararlılığından geçiyor. Ve buna inanıyoruz. Cumhuriyetimizin iki yüz yılında geleceğin aydınlık Türkiye’ sini hep birlikte el birliği ile yaratacağız. Bu duygu ve düşünceler ile Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıldönümü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını şehit ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi.

 

chp-darica-2-001.jpg

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.