CHP Darıca Mumcu’yu andı

CHP Darıca Mumcu’yu andı

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu katledilişinin 29’uncu yıldönümünde CHP Darıca İlçe Örgütü tarafından gerçekleştirilen anma programında anıldı.

İlçe binasında önceki akşam gerçekleşen anma programına CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, ilçe kadın kolları başkanı Hilmiye Selçuk, ilçe gençlik kolları başkanı Ümit Kızılbuğa, CHP Darıca Belediyesi meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. Saygı duruşuyla başlayan programda ilk olarak CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş bir konuşma yaptı. CHP’li Gökhan Aktaş yaptığı konuşmada, “Ülkemizdeki cemaat yapılanmasını yıllar önce görerek üstüne giden, halkı ve siyasetçileri uyarmayı kendisine görev bilen,  gazeteciliğin yüz akı Uğur Mumcu’yu, katledilişinin 29. yılında bir kez daha hasretle anıyoruz.

 

“SİS PERDESİ ARALANAMADI”

Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993'te arabasına yerleştirilen bombalı saldırıyla hayatını kaybetti.

Suikastı, İBDA-C ve Hizbullah gibi örgütler üstlense de aradan geçen 29 yıla rağmen cinayetin üzerindeki sis perdesi aralanamadı. Ülkemizde onlarca gazeteci ve yazar siyasi cinayetler sonucu öldürüldü. 1909’da öldürülen Hasan Fehmi Bey, bir yıl sonra Ahmet Samim ve sonraları Sebahattin Ali,  Abdi İpekçi, İlhan Erdost, Musa Anter, Turan Dursun, Çetin Emeç, Bahriye Üçok, Metin Göktepe, Hrant Dink ve Uğur Mumcu bunlar arasında ilk akla gelenler.

Gazeteciler gerçekleri halka ulaştırdıkça ya katledildiler ya hapsedildiler.

 

“SAYGIYLA VE ÖZLEMLE ANIYORUZ”

Dün olduğu gibi bugün de onurlu duruşuyla gerçeklerin peşinde koşan, halkın haber alma hakkı için görevlerini yerine getirmeye çalışan gazeteciler baskı görüyor.  Basın özgürlüğü Anayasal güvence altında olmasına rağmen gazeteler, TV’ler, radyolar kapatılıyor ve bunun sonucunda on bine yakın gazetecinin işsiz kaldığı ifade ediliyor. Uğur Mumcu’yu uğurlayan milyonlar ve gerçekleri halka ulaştırmaya çalışan gazeteciler susturulamayacak, yok edilmeye çalışıldıkça çoğalacaktır.  Ülkemizin üzerindeki karanlık ablukaya karşı hayır diyenler gücünü Mumcu gibi yürekli insanlardan almaktadır. Yazdıklarıyla halkını aydınlatan, karanlıkların üzerine yürümekten çekinmeyen Uğur Mumcu’yu saygıyla ve özlemle anıyor;  Mumcu’nun yolundan yürüyen, ‘karanlığa küfredeceğine bir mum yakan’ tüm gazetecilerle omuz omuza olduğumuzu belirtiyoruz” dedi.

 

manset-2-134.jpg

 

manset-3-077.jpg

 

 

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.