CHP Darıca Meclisi değerlendirdi

CHP Darıca Meclisi değerlendirdi

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş ve belediye meclis üyeleri gerçekleştirdikleri basın toplantısında Darıca Belediyesi temmuz ayı olağan meclis toplantısını değerlendirdiler.

İlçe binasında önceki gün düzenlenen basın toplantısına CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyeleri Özkan Sarıtoprak, Ayhan Şen ve Osman Demir, ilçe gençlik kolları başkanı Seda Bektaş ve ilçe yöneticiler hazır bulundu. Toplantıda ilk olarak CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş açıklamada bulunarak, “Her ay belediye meclis gündemi ve almış olduğumuz kararları sizlerin sayesinde kamuoyu ile paylaşıyoruz. Temmuz ayı meclisi ile ilgili olarak ilk değerlendirmemiz haziran ayında belediye ek bütçe kararı almıştı. Bu ek bütçe kararında 280 milyon bütçeye tedbir alınması için uyarıda bulunduk.

 

“YİNE HAKLI ÇIKTIK”

Ancak haziran ayında ek bütçe gerçekleştirildi. Temmuz ayında bir borçlanma talebi ile karşımıza geldiler. 32 araç alınma talebi var. CHP grubu olarak her mecliste her yerde bunu dile getirdik. Belediyelerin taşeronlaştırılmaması ve araçların satın alınması konusunda ısrarcı olduk. Zaman zaman temizlik araçları gibi satın alınma oldu. Vermiş olduğumuz önergede de borçlanmaya gidecek demiştik. Temmuz ayına gelince haklı çıktık. 3 yıldır savunduğumuz şey darıca halkı adına bu borçlanmaya ve araçların alınması noktasında evet oyu kullandık. Paraların doğru yere harcanması idi. Araç konusunda evet oyu verdik. Darıca Belediyesi’ndeki AKP’li meclis üyelerinin İzmit Belediyesi’nde AKP’li meclis üyelerinin örnek olmasını diliyorum.

 

“15 TEMMUZ’DAN DERS ALINMADI”

Darıca Belediyesinde görev yapan 3 personelin sudan sebeplerle mobing uygulanarak kaydırıldı. Çalışan memurlar devletin birer personeli olduğunu akıllardan çıkarmasınlar. Yapmış oldukları bu uygulamaya son vermelerini talep ediyoruz. Ülkemizde 15 Temmuz’da hain bir kalkışma yaşandı. 15 Temmuz yaşanan 300 vatandaşımız hayatını kaybederken yüzlercesi de yaralandı. Bu hain darbe kalkışmasını yapan terör örgütünün liderinin bakanlarla, AKP’nin genel başkanı cumhurbaşkanı ile olan ilişkileri ortada. Ancak ne hikmetse onlar terörist olmuyor hakkını arayanlar terörist ilan ediliyor. Bugün bir kez daha görüyoruz ki 15 Temmuz’dan ders alınmadı. Son olarak Kurban Bayramı öncesi tüm herkesin bayramını tebrik ederim” dedi.

 

“MUHTARLARIN SORUNLARINI MECLİSTE GÜNDEME GETİRDİK”

CHP’li Gökhan Aktaş’ın ardından konuşan CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyesi Özkan Saritoprak, “Meclis üyeleri olarak geçen hafta mahalle muhtarlarını ziyaret ettik. Mahalle muhtarları yaşadıkları sorunları bizlere ilettiler. Meclis üyeleri olarak da muhtarlarımızın bizlere ilettiği bu sorunları mecliste gündeme getirdik. Darıca’daki mezarlıkların taşları kırılıyor. Mecliste mezarlıklara kamera ve güvenlik görevlisi konulması yönündeki önerimiz kabul edildi. 14 mahallede yaşayan vatandaşlarımızın doğalgaz su elektrik faturasını ödeyemiyor. Bu konuyla ilgili olarak meclisteki önerimiz ne yazık ki ret edildi” dedi.

 

manset-2-330.jpg

 

manset-3-167.jpg

 

Haber: Hanifi SURUN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.