CHP Darıca gündemi değerlendirdi

CHP Darıca gündemi değerlendirdi

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlemek istedikleri etkinlik için Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi’nin belediye tarafından kendilerine verilmediğini belirtti.

CHP Darıca İlçe Başkanlığı, gündemi değerlendirmek üzere dün Eskihisar Kahve Deryası’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya; CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, ilçe yönetimi, meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı. Toplantıda ilk olarak CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş konuşarak, “Biz her meclisten sonra meclisi değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenliyoruz. Ekim ayı meclisiyle alakalı da bu basın toplantısını düzenlemek istedik. Genel gündeme dair bir değerlendirmede bulunacak olursak; Mahir Ünal saçma sapan bir açıklama yapmıştır. Yaklaşık 20 yıldır insanları adeta düşmanlaştıran kötü siyasetçilere şunu söylemek istiyorum: artık bu toplum barışmak istiyor. Bu dili bırakın. Bu vesile ile cumhuriyetimizin yeni yılını kutluyorum.

 

“KÜLTÜR MERKEZİNİ VERMEDİLER”

29 Ekim’de Adnan Menderes’te bir konser düzenleyecektik. Ancak ayak direttiler ve orayı bize vermediler. Darıca Balıkçı Barınağı ile ilgili bir önerge vermiştik mecliste. 2023 yılı bütçesine ayırdıklarını söylediler bunu. Ancak bu bütçede balıkçı barınağına yer yok. Geçtiğimiz iki hafta içinde çok ciddi sorunlar yaşandı balıkçı barınağı ile ilgili. Orada balıkçılık yapan insanlar bizlere şikâyette bulunuyor. Ekmeğini tekneden kazanan vatandaşımızın daha yeni motoru çalındı. Buraya güvenlik kamerası takılması için belediyeye giden vatandaşlara oranın davalık olduğu ve hizmet götürülemeyeceği söylenmiş. Orası artık suç yatağı olmuş. Biz defalarca Darıca yararına olacak her işte ‘evet’ dedik. Bayramoğlu Mahallesi’nde emniyet müdürlüğünün arkasında yaklaşık 26 dönümlük bir arazi var. Bu arazide plan tadilatı yapıldı. Biz bu arazide toplumsal fayda görmediğimiz için bunu davaya taşıdık ve kazandık. Yeni bir plan tadilatı yaptılar. Biz de tekrar dava açtık.

 

“DARICA BELEDİYESİ YATIRIM YAPMIYOR”

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş’ın ardından Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyesi Özkan Sarıtoprak konuştu. Sarıtoprak, “Darıca Belediyesi’nin öz bütçesi ile yapmış olduğu bir proje yok biz buna sitem ediyoruz. Darıca’da yapılan projeler ya büyükşehir tarafından ya da hayırseverler tarafından yapılıyor. Tabi ki de herkes proje yapsın ama Darıca Belediyesi de kendi öz bütçesiyle yatırım yapsın. 2019 yılında Darıca Belediyesi 197 milyon TL, 2020 yılında 169 milyon TL, 2021 yılında 231 milyon TL, 2022 yılında ek bütçeyle 512 milyon TL harcadı. 2023 yılı bütçesini 890 milyon TL olarak onayladılar. Bunların toplamı 2 Milyar TL. Darıca Belediyesi’nin kasasından her gün 1 Milyon 75 Bin TL para çıkıyor. Darıca Belediyesi ne yazık ki sarayı örmek alarak harcama yapıyor. 2023 yılında yapılan 890 milyonluk bütçe, utanılacak bir bütçedir. Bu bütçede akıl ve vicdan yoktur. Bu bütçe Darıca’daki yandaşların bütçesidir. Bu bütçeyi yapanlar hiç tereddüt etmesin. İlk seçimde Darıcalılar sandığa gittiğinde bunun hesabını soracaktır. Biz bu bütçeyi kabul etmedik” dedi.

 

manset-1-155.jpg

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.