CHP Çayırova’da Karagül nabız yokluyor

CHP Çayırova’da Karagül nabız yokluyor

CHP Çayırova İlçe kongresi öncesi geçen dönem belediye meclis üyeliği yapan Kemal Karagül başkan adaylığı için nabız yokluyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Çayırova İlçe Örgütü’nün kongresine doğru üçüncü aday da kolları sıvadı. Daha önce Cihan Soyluçiçek ve Erdem Sümbül’ün adaylık açıklaması yaptığı ilçe başkanlığı için Kemal Karagül de nabız yokluyor. Geçen dönem partisinden Çayırova Belediye Meclis Üyeliği yapan Karagül aynı zamanda Çayırova Sinoplular Derneği’nin kurucu başkanı. 
ÜZERİME DÜŞENİ YAPMAM GEREKİR 

CHP’nin Çayırova’da yaşadığı oy kaybının kendisini üzdüğünü ifade eden Karagül, “Benim de oyların düşmesinde sorumluluğum varsa üzerime düşeni yapmam gerektiğine inanıyorum. Gerçek Cumhuriyet Halk Partililik zaten bunu gerektirir. Büyük üzüntü içindeyiz. Kazandığımız seçimlere dahi sevinemedik. Bunun nedenleri birçok partili tarafından biliniyor. Bunun nedenleri örgütlerdir. Cumhuriyet Halk Partisi değişimin gücüdür. Bu ülkeyi, zihniyetleri değiştiren bir parti başarısız olan yerlerde de kendisini değiştirmeli. Hepimiz üzerimize düşen görevi yapmak zorundayız” dedi.
KARARI CHP’LİLER VERİR
Karagül, İlçe başkanlığına aday olup olmayacağı konusunda ise şunları söyledi:  “Buna karar verecek olan Cumhuriyet Halk Partililerdir. Bizim partimizde duayen insanlar vardır. O insanları tekrar partide aktif hale getirerek onların yönlendirmesiyle ve tabanın istekleriyle insanlar bir yerlere aday olmalı. Siyasi yaşamım boyunca hiçbir yere aday olmadım. Partililerim aday yaptı. Kemal Karagül olarak karar veremem. Hayatını Cumhuriyet Halk Partisi’ne adamış insanlar buna karar verebilir. ‘Kemal Karagül ilçe başkanı olacak’ derlerse, Kemal Karagül çıkar aday olur. 
HER ŞEYİ YAPMAYA HAZIRIZ 
Başarının yolunun aday olmaktan değil aday yapılmaktan geçtiğini düşünüyorum. Bugüne kadar kendi kendine aday olmuş insanların başarısızlığı ile karşılaştık. Başarısızlık onların başarısızlığıdır. Partimiz için her şeyi yapmaya hazırız. Cumhuriyet Halk Partisi’ne Türkiye’de yaşayan tüm insanların ihtiyacı var. Cumhuriyet Halk Partisi olmadan Türkiye Cumhuriyeti olmaz diyoruz. Çünkü devlet kurmuş bir partinin mensuplarıyız. Herkes aklını başına toplayıp bu şekilde davranmalıdır diyorum.” 
DERNEK GECESİNDE NABIZ YOKLADI
Öte yandan Karagül'ün yapılacak kongre öncesinde CHP Çayırova İlçe Başkanlığı için nabız yoklamaları ve parti içinde istişarelerini tamamlamak üzere olduğu gelen öne sürüldü. Bir süre önce Sinoplular Derneği tarafından düzenlenen geceye katılan Kemal Karagül'ün burada da bu girişimi üzerine sohbet gerçekleştirdiği konuşuluyor.

*Aktan Uslu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.