CHP Çayırova’da Eniş  tutturdu Çınar erteledi

CHP Çayırova’da Eniş tutturdu Çınar erteledi

CHP Çayırova İlçe Örgütü’nün olağanüstü kongresinde, başkanlığa ikinci kez aday olan iki adayın bu sefer birbiriyle yarışında ipi Binali Eniş göğüsledi. Suna Çınar aktif siyasetteki hedefini yine erteledi

yeni-yonetim-001.jpg
Cumhuriyet Halk Partisi – CHP Çayırova İlçe Örgütü’nün olağanüstü kongresinde, kuvvetle muhtemel yaklaşık bir sene görev yaparak bu dönemi tamamlayacak olan yeni yönetim belli oldu.

BU SEFER İKİLİ YARIŞTILAR

suna-binali-1.jpg

Bir önceki kongrenin üçlü yarışında Cihan Soyluçiçek karşısında yarışı kaybeden Binali Eniş ve Suna Çınar bu sefer ikili halde, birlikte yarıştı. CHP Çayırova’ya üye olduğu günden itibaren adaylığı hedefleyen, ilk denemesinde az farkla ıskalayan Eniş ikinci denemesinde hedefi tutturdu.

İki dönem CHP Kadın Kolları Başkanlığı yapan, bir dönem belediye meclis üyeliğini de sorgulayan Suna Çınar ise aktif siyasetteki hedefini yine ileriye erteledi.

YILDIZLI’DAN TEBRİK

 

CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı sandık kurulumu aşamasında salondan ayrılıp sandığın açıldığı 17.00 sularında salona il yöneticileri ile birlikte yeniden döndü. Sonucun belli olmasının ardından kısa bir teşekkür konuşması yapıp kazananın CHP olduğunu söyledi.

yildizlidan-tebrik.jpg

Yıldızlı salonu başkanlığa seçilen Binali Eniş, diğer aday Suna Çınar, olağanüstü kongreye kadar ilçe başkanlığını üstlenen Lütfü İlhan, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya ve Çayırova İlçe Kadın Kolları Başkanı Fadime İlhan ile birlikte selamladı.

son-oylardan-biri-2.jpg

141 delegenin oy hakkının bulunduğu kongrede sandığa 126 delege gitti. Bir oy geçersiz sayıldı. Geçersiz oy kuvvetle muhtemel eski İlçe Başkanı Selahattin Kaya tarafından kullanıldı. 15 delege disiplinsizlik örneği sergileyerek kongreye katılmazken sonucu etkilemedi. 

Binali Eniş'in ilçe başkanlığı, 100'ncü oya birkaç oy kala belli olmuştu. Gayriresmi gözleme göre ilk 100 oydan 65'i Eniş'e, 35'i Çınar'a çıktı.

Resmi sonuca göre ise 125 geçerli oydan 82'sini alan Eniş başkanlığa seçildi.

Suna Çınar 43 oyda kaldı.

YENİ YÖNETİM ASİL

yonetim-dar.jpg

Binali Eniş (Başkan) Fatma Ağaç, Okay Ağyol, Orhan Bilmez, Özlem Çelebi Tarhan, Erdoğan Demircan, Selen Su Elidar, Nasim Eren, Sinan Eroğlu, Ünsal Garip, Erdem Hasan Kaya, Elif Sınırtaş, Osman Türk, Bektaş Uçan, Zafer Uyanık, Pınar Uysal, Aziz Kılınç

YEDEK

yonetim-genis.jpg

Ulaş Kartal, Nihal Sema Ağyar, Güldane Erdem, Fuat Akdeniz, Hasan Çolak, Rahime Bilgin, Metin Turan, Murat Daşdan, Nadire Doğan, Nazlı Özdemir, Sinan Tohumcu, Musa Yıldızbaş, Alican Akın, İmam Koç, Nafiye Aydemir, Levent Yılmaz.

TANDOĞDU + 1 KRİZİ AŞILDI

Cumhuriyet Halk Partisi – CHP Çayırova İlçe Örgütü’nün 142 delegenin oy hakkının bulunduğu olağanüstü kongresinde DEVA Partisi’ne geçen İbrahim Çamkerten’in de ismi listede yer almış, kongre öncesi silinmişti. Doktor Hamit Tandoğdu’nun ise soyadı listeye “Tandoğan” diye, yanlış yazılmıştı.

oy-kullanirken-lutfu-ilhan.jpg

CHP Çayırova İlçe Geçici Başkanı Lütfü İlhan, Tandoğdu ile birlikte iki delegenin soy adının listede yanlış yazıldığını ancak vatandaşlık numarası üzerinden teyitli iki delegenin oy kullanmasının önünün açıldığını söyledi. Kongrede seçime listeden bir fireyle, 141 delegeye gidildi.

GELMEYEN 15 DELEGE

SONUCU DEĞİŞTİRMEDİ

oylar-sayilirken-salon.jpg

Kongreye 15 delege katılmadı ve oy kullanmadı. Ancak o disiplinsizlik, Eniş’in kongreyi 15 sayı üstü açık ara kazanımından ötürü sonuca etki etmedi. Kongreye gelmeyen 15 delegeden 14’ünün

 isimleri şöyle: Adnan Doğan, Fındık Gülsever, Güldane Koçak, Güleser Şahin,  Gülfiye Kepez, Gülhan İnce, Güner Gürsoy, Hayrettin Sırtbaş, Hüseyin Ölmez, Mehmet Ali Akın, Mehmet Şahin, Murtaza Doğanyılmaz, Şükrü Öztürk, Yağmur Yalçın.

 

Divan oluşumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongre PM Üyesi ve Divan Başkanı Avukat Hasan Efe Uyar, CHP İlçe Geçici Başkanı Lütfü İlhan, adaylar Suna Çınar ve Binali Eniş, İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı’nın konuşmaları ile sürüp seçimle tamamlandı.

 

KONUKLARI İLK GEÇİCİ YÖNETİM AĞIRLADI

geciciler-ali-yapa-ile.jpg

Lütfü İlhan ve beraberindekiler İl Başkan Yardımcısı Ali Yapa ile.

CHP Çayırova İlçe Geçici Başkanı Lütfü İlhan, geçici yönetimden Yücel Durak, Mehmet Hilal Kaplan ve Cafer Subaşı konukları ağırladı.

fahrettin-3.jpg

İlerleyen süreçte Fahrettin Gökbulak da (soldan ikinci) salona geldi.

fatma-ve-songul-ve-gokhan.jpgSoldan sağa: Songül Kaya, Fatma Kaplan Hürriyet, Gökhan Orhan 

 

Öte yandan Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, İl Başkan Yardımcısı Ali Yapa, İl yöneticisi Baran Aydın da kongreye ilk saatlerinde dahil oldu. Konuklar ve delegeler salona girişinde başkan adayları ve başkan adaylarının listesinden yönetime aday olanlarca da ağırlandı.

 

GEÇERSİZ OY KAYA’NIN GİBİ

gecersiz-oy.jpg

CHP Çayırova İlçe eski Başkanı ve 2019 yerel seçimleri belediye başkan adayı Selahattin Kaya oy kullanma esnasında ilginç bir tepki gösterdi. Önce Çayırova İlçe Seçim Kurulu Müdürü Hayreddin Kaya’dan tükenmez kalem istedi. Hayreddin Kaya, “Seçim blok listeyle yapılıyor. En ufak bir çizikte tüm liste iptal edilir” dedi. Selahaddin Kaya, “Parti tüzüğünü benim kadar bilemezsiniz” yanıtını verdi. Sonra, “Sözüm size değil” diye ekleyip ardından oyunu kullandı.

selahattin-kaya-ve-veysel-suludere.jpg

Veysel Suludere ve Selahattin Kaya 

Oy sayımı esnasında tek geçersiz oy zarfının içinden iki adayın da listesi ve naif bir mesaj yer aldı. Hayreddin Kaya o mesajı da okuyup oyun geçersiz sayıldığını açıkladı.

selahattin-oy.jpg

Kongrede sonuca etki etmeyen tek geçersiz oyun “sabıkalısı”, Selahattin Kaya oldu.

KAYA: GEÇERSİZ OY KULLANMADIM

Selahattin Kaya, haberin yayına girmesinin hemen ardından yaptığı açıklamada, "Ben yılların partilisiyim. Geçersiz oy kullanmadım" deyip haberi yapan Aktan Uslu'ya da tepkisini ifade etti. 

 

DİVANA HALKEVLERİ VE ÇAĞDAŞ

AVUKATLAR ÜYESİ BAŞKAN

 

divan-042.jpg

CHP Çayırova İlçe Örgütü’nün olağanüstü kongresinde divan; CHP Parti Meclis Üyesi Avukat Hasan Efe Uyar başkanlığında CHP ilçe üyeleri Ünal Ateş (soldaki) ve Fedai Çelik’ten oluştu. 2015’ten bu yana İstanbul’un Kadıköy İlçesi’nde hukuk bürosu olan Uyar renkli bir sima.

atasoy-bilgin-sol-basta.jpg

Atasoy Bilgin, Hasan Efe Uyar, Harun Özgür Yıldızlı 

1991’de Amasya’da dünyaya gelen Uyar ilk, orta ve liseyi memleketi Tokat Erbaa’da tamamladı. 2010’da CHP Erbaa Gençlik Kolları Başkanı iken 12 Eylül Anayasa referandumunda HAYIR kampanyası yürüttü.

 

harun-ve-divan.jpg

Harun Özgür Yıldızlı ve Songül Kaya ile 

Aynı yıl başladığı İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2014’te mezun oldu. Üniversitede: Öğrenci Konseyi Başkanlığı, üniversite senato ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. Yüksek lisans eğitimini aynı üniversitede kamu hukuku alanında sürdürüyor.

CHP’den 27’nci dönem Tokat ikinci sıra milletvekili adayı oldu. Halkevleri üyesi. Halkevleri Hukuk Dairesi ve Çağdaş Avukatlar Grubu’nda aktif çalışmalar sürdürüyor.  

KÜÇÜK BİR TARTIŞMAYLA ATLATILDI

tartisma-1.jpg

Kongre gayet olgun bir atmosferde başladı, öyle sürdü ve tamamlandı. Oylama esnasında iki partili arasında çok kısa süreli bir tartışma devreye adaylardan Suna Çınar dâhil olmak üzere diğer partililerin araya girmesiyle çok kısa sürede yatıştırıldı.

tartisma-3.jpg

Her iki partili salon dışına çıkartılırken tarafların aralarındaki tartışmayı uzatmadan sonlandırdığı gözlendi.

ALTIPARMAK VE SOYLUÇİÇEK

BİRBİRİYLE SELAMLAŞMADI

altiparmak-ve-soylucicek.jpg

Kongre haftasına girildiğinde; Suna Çınar’dan yana taraf olan önceki ilçe başkanı Cihan Soyluçiçek’in Binali Ateş’in adaylık açıklamasına gelirken “davete rağmen” Suna Çınar’ın adaylık açıklamasına katılmadığı gerekçesiyle eleştirdiği CHP’nin Çayırova’dan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hakan Altıparmak üzerinde soğuk rüzgarlar esti. Hatırlanacağı üzere Soyluçiçek’in aksi yöndeki söylemine karşın Altıparmak’a davette bulunulmadığı açığa çıkmıştı. Cihan Soyluçiçek’in oy kullanmak için kabinin olduğu bölüme geldiği esnada Hakan Altıparmak, Çayırova İlçe Seçim Kurulu Müdürü Hayreddin Kaya ile sohbet halindeydi. İkili birbirine bir metreden kısa mesafede yakınlıkta iken bile birbiriyle oralı olmadı.

HAYIRLI KONGRE!

hayirli-kongre.jpg

Çayırova İlçe Seçim Kurulu’nun renkli kişiliği ve hoş sohbeti ile beğeni toplayan Müdürü Hayreddin Kaya, bir süre önceki DYP Çayırova İlçe Kongresi’nin ardından CHP Çayırova İlçe olağanüstü kongresinde de devleti temsilen yerindeydi. Kaya’ya bu sefer mesai arkadaşı Hayırlı Özmen de eşlik etti.

murat-kalkan-2.jpg

İkili kongrenin yönetimini konuşmaların hemen ardından, sandığın kurulmasıyla birlikte devralırken kendilerine CHP Çayırova İlçe’den Murat Kalkan eşlik etti. 126 delegeden çok büyük kısmının oy verme işlemi 15.00 sularında sona ererken iki saatlik sürede tek tük oy kullananlar oldu. Bu sürede Kaya ve Özmen, CHP’liler ve gazeteciler ile keyifli sohbetler etti.

 

EN ERKEN KARAMÜRSELLİ CALP

DÖNEMİNDEN ÜYE KEMAL DAĞ GELDİ

ilk-gelen.jpg

Salonun en ilginç partilerinden biri Kemal Dağ isimli parti üyesi oldu. CHP’ne Necdet Calp döneminden beri üye olduğunu kaydeden Kemal Dağ, iktidara geleceklerine olan inancı sabah 09.00’dan itibaren başlayacak kongre salonuna ilk oturan olarak gösterdi.

Kemal Dağ’a ilham kaynağı olan siyasetçi; ilimiz Karamürsel İlçesi eşrafından Necdet Calp uzun süre bürokratlık yaptıktan sonra 20 Mayıs 1983’te Halkçı Parti’yi kurmuş; köprü ve otoyolları satma planı anlatan ANAP Lideri merhum Turgut Özal’a vakti zamanında yaptığı, “Satamazsınız beyefendi satamazsınız” şeklindeki tepkisiyle Türk siyasi tarihine girmiş, 06 Kasım 1983’teki genel seçimlerde Ankara Milletvekili seçilirken Halkçı Parti de yüzde 30 oy oranıyla anamuhalefette yer almıştı.

MİLLET İTTİFAKI “EKSİKSİZ” KATILDI

CHP Çayırova İlçe Örgütü’nün olağanüstü kongresine “Altılı masa” diye de tanımlanan Millet İttifakı bileşenleri, Çayırova’da teşkilatı olmayan Demokrat Parti hariç eksiksiz katıldı. İYİ Parti Çayırova İlçe Başkanı İlhami Bayrak,

saadet-004.jpg

Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Sinan Aydemir (sol baştaki) DEVA Partisi Çayırova İlçe Başkanı Mehmet Saraç ve

307917640-569997381566079-3568348344611058498-n.jpg

Gelecek Partisi Çayırova İlçe Başkanı İbrahim Fazlıoğlu (sağdaki) kongreye yönetim kurulu üyeleri ile birlikte katıldı. CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı kongrede sandık kurulmadan önce yapılan toplu fotoğraf çekimi esnasında onları da sahneye davet ederek jestte bulundu.

İTTİFAK DIŞINDAN YRP VE HDP

Öte yandan kongreyi Millet İttifakı haricindeki Yeniden Refah Partisi Çayırova İlçe Başkanı Adem Yıldız ile birlikte 2019 yerel seçimlerinde aday çıkartmayan, Millet İttifakı’nın kurulmadığı Çayırova’da CHP’yi desteklediği konuşulan

hdp-sohbette.jpg

HDP’nin Çayırova İlçe Eşbaşkanı Şahismail Tohumcu da (soldan ikinci) bir süreliğine takip etti.

TİMUR KOÇ KÜSMEMİŞ

timur-koc.jpg

Çayırova’nın kurucu belediye başkanı CHP’li Timur Koç kongre sürecinde Binali Eniş’in adaylık açıklamasına katılmıştı. Bir hafta sonraki Suna Çınar’ın adaylık açıklamasında yer almazken Çınar’a sosyal medyadan; gezide olduğu gerekçesiyle katılamadığı ve başarılar dilediği sosyal medya mesajı gözlendi.

timur-koc-genis.jpg

Delege yazılmadığından ötürü kongrede oy kullanamayan Timur Koç kongreye katılarak partililerle sohbet etti. Fotoğraf çektirdi ve küsmediğini gösterdi.

ÇİÇEĞİ BURNUNDA BAŞKAN DA KATILDI

derince-ilce-baskani.jpg

Kongreyi CHP Derince İlçe Başkanı Atasoy Bilgin de takip etti. CHP Derince İlçe Örgütü’nde de 18 Eylül Pazar günü olağanüstü kongreye gidilmiş, Orkun Utkubaş ile Atasoy Bilgin’in yarıştığı kongrede ipi sadece iki oy farkla Bilgin göğüslemişti. Bilgin, CHP Çayırova İlçe’nin kongresine katılan isimler arasında yer edindi.

9 İLÇE BAŞKANI YOKTU

Kongreye ilimizdeki CHP’li ilçe başkanlarından Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan,

gokhan-ile-hakan.jpg

Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş (soldaki) ve Gençlik Kolları Başkanı Seda Bektaş da katıldı. CHP’nin Gebze Bölgesi’ndeki diğer kongrelerine kıyasla ilimizden ilçe başkanı nezdinde katılımın zayıf olduğu gözlendi. İlimizin diğer 9 ilçesinin CHP’li başkanları kongreye katılmadı.

ÇAYIROVA BM EKSİKSİZ KATILDI

Kongreye Gebze, Darıca ve Çayırova’dan CHP’li meclis üyelerinin de yoğun ilgisi oldu.

mehmet-sarac-arka-planda.jpg

Çayırova Belediye Meclis Üyeleri Halis Koç,

meclis-333.jpg

Muharrem Gökçe,

salih-ortada.jpg

Salih Işık (ortadaki

tayfuun.jpg

Tayfun Budak,

basin-4.jpg

Turan Ağaç ve Yılmaz Bilmez (soldaki) ile eksiksiz katıldı.

cavit-bu.jpg

Cavit Kapoğlu 

Tespit edilebildiği kadarıyla Cavit Kapoğlu (Gebze)  ve Mustafa Yılmaz (Darıca) da kongreye katılan meclis üyeleri arasında yer aldı.  

EN YOĞUN İLGİ MUHİP KANKO’YA

muhip-kanko-yakup-tork.jpg

Kongreye ayrıca İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya ve

gencler-222.jpg

Soldan sağa; SODAP'dan Erdinç Yılmaz, Emre Andız, Salih Zeki Karakadılar ve Caner Arduç 

 

İl Gençlik Kolları Başkanı Salih Zeki Karakadılar ve eski başkan Emre Andız ile Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Caner Arduç,

mehmet-hilal-kaplan.jpg

Yakup Törk, Mehmet Hilal Kaplan ve Oruç Gökbulak 

CHP Kocaeli eski Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan,

mehmet-emin-akin.jpg

Gebze Belediyesi eski Başkanı Mehmet Emin Akın,

semihle.jpgMusa Yılmaz salona girdikten sonra selamlaşma turunda basını da pas geçmedi. Yılmaz, Gebze Yenigün'den Semih Bodur ile. 

CHP Gebze İlçe eski Başkanı Musa Yılmaz, CHP Darıca İlçe eski Başkanı Yakup Törk, CHP Çayırova İlçe eski Başkanı Veysel Suludere ve eski Kadın Kolları Başkanı Türkan Kılıç de katıldı. CHP’nin il ve ilçelerden eski yöneticilerinden çok sayıda isim katılırken en yoğun ilgiyi Prof.Dr. Muhip Kanko gördü.

muhip-kanko-yakup-tork-2.jpg

Bir dönem CHP İl Yönetim Kurulu’nda de yer alan; Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Üyesi olan Kanko, Çayırova dahil Gebze Bölgesi’nden çok sayıda partilisine, kalp ve damar başta olmak üzere sağlık sorunu yaşadıkları esnada destekleriyle biliniyor ve seviliyor. Kanko o tutumunun karşılığını Çayırova İlçe kongresinde de samimi yaklaşımlar ve sevgi yaklaşımları ile gördü.

ÇAYIROVALI GENÇ GAZETECİYE YAKIN İLGİ

basin-1.jpg

Melek Çanıbeyaz Ayas ve Seda Bektaş ile 

Öte yandan Çanakkale Üniversitesi’nde Maliye okuduğu yıllarda gazeteciliğe yönelen, Biga’da yerel bir gazetede kısmi çalıştıktan sonra bir süre gazetemize de gönüllü muhabirlik yapan, geçen hafta içi ise Kocaeli Halk Gazetesi’nin Gebze Bölge muhabiri olarak göreve başlayan Filiz Ocak mesleğimizin genç ve yeni yüzü olarak hayli ilgi gördü. Çayırova, Yenimahalle’de oturan Ocak kongre sürecinde özel haber üretmeye de çalıştı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.