CHP ÇAYIROVA İLÇE BAŞKANI ÇETİN HARTAMACI:   “TÜGVA’ya başka kimler eklenecek?”

CHP ÇAYIROVA İLÇE BAŞKANI ÇETİN HARTAMACI: “TÜGVA’ya başka kimler eklenecek?”

CHP Çayırova İlçe Başkanı Çetin Hartamacı, Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’ye verilen dernek ve vakıflara sınırsız destek yetkisinin hukuka aykırı olduğunu öne sürüp, “TÜGVA’ya başka hangi dernekler, vakıflar eklenecek” dedi.

Çayırova Belediye Meclisi’nin haziran ayı toplantısında, ‘Ortak proje’ adı altında dernek ve vakıflara yönelik destekte Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’ye sınırsız yetki hakkı verilmesi Çayırova gündemindeki yerini koruyor. CHP Çayırova İlçe Başkanı Çetin Hartamacı, Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’ye verilen dernek ve vakıflara sınırsız destek yetkisinin hukuka aykırı olduğunu öne sürüp, “TÜGVA’ya başka hangi dernekler, vakıflar eklenecek” dedi. Hartamacı yazılı açıklamasında özetle şu görüşlere yer verdi: 
ASIL NİTELİĞİ…
“Çayırova Belediye Meclisi’nin haziran ayı toplantısında ilk gündem maddesi başkan tarafından, ‘Bana yetki verin istediğim vakıf ve cemaatlare yardım edilecek’   der niteliğindedir: ‘Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kamu yararına çalışan dernekler ile ortak proje yapılması için belediye başkanına protokol yapmak üzere yetki verilmesi.’
KURALLARA AYKIRI 
Bu verilen yetki hukuki ve kamu vicdanı adına ciddi riskler ve keyfi uygulama ihtimali taşımaktadır. Şöyle ki, 
yukarıda bahsi geçen yetki hukuki anlamda herhangi bir sınır taşımamakta olup, idare hukuku ilgili kurallarına aykırıdır. Meclis toplantısında CHP Çayırova Belediye meclis üyesi ve grup sözcüsü Halis Koç ile CHP Çayırova Belediye meclis üyesi Avukat Tayfun Budak söz alarak konuşma yapmış olup, belediye başkanı ve AKP meclis üyeleri tarafından konuşmaları yarıda kesilerek söz konusu hukuksuzluğun üzeri örtülerek, komisyona dahi sevk edilmeden hızlıca oylamaya sunulup meclisten geçirilmiştir. Bu yetki belediye ve halkın yararına olmayacak şekilde kullanılmaya açık bir yetkidir. Hukuksuzdur. Kanuni idare ilkesine de aykırılık oluşturacaktır.
SINIRLI OLMALIDIR 
 Yetki devri sınırlı olmalıdır, Zira, tam yetki devri, bir idari makamın bütün görevlerini devrettiği (kendini tasfiye ettiği) anlamına gelir ki, bu durum gerek yetki devrinin istisnalığı, gerekse idarenin yasallığı ilkesine aykırı düşer. Bu  hukuksuz ve meclis üyesi iradesini yok sayan  oylamaya evet oyu veren meclis üyelerini vicdanı ve kendilerine oy veren Çayırova Halkı’nın takdirine sunuyorum. Bizim muhalefetimiz, Çayırova’nın yararına olmayanlarla.
KEYFİYETE HARAM LOKMA…
Özet olarak, Çayırova Belediye Başkanı, Belediye meclisini adeta tasfiye etmiş kendi keyfiyeti, özel ve  gizli görüşmeler ile Çayırova halkının parasını ve haklarını yandaş dernek ve vakıflar peşkeş çekme yetkisini niçin alma gereği duymuştur. Bu durum toplum vicdanını derinden zedelemiş olup, yandaşlara ve keyfiyete haram lokma yedirmenin önünü açmıştır.

RET GEREKÇELERİ
Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ‘Bu kurum, kuruluş, vakıf veya dernekler kimler, ‘Hizmet içerikleri neler’, ‘Kamu yararına olduğunu kim denetleyecek, ‘Faaliyet alanları neler olacak’ diye Çayırova halkı adına bu önergeye ret oyu verdik. Fakat meclis çoğunluğu  AKP’de olduğundan kaldır elini yöntemiyle meclisten oy çokluğuyla geçti.
KİMLER EKLENECEK?
AKP’ye yakınlığı ile bilinen veya uzantıları olan dernek ve vakıfların dışında kimler bu bağışlardan yararlanacak? Önceden TÜGVA’da olduğu gibi her ay Çayırovalılar’ın hakkı olan 7 bin TL kira,  18 bin TL tabela giderine yeni kimler eklenecek? Çayırovalılar’a ve kamuoyuna duyurulur.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.