CHP' Çankaya'dan ihracı istenince delili kendi eliyle verdi

CHP' Çankaya'dan ihracı istenince delili kendi eliyle verdi

Emeklilik sonrası Ankara'da kalıp CHP Çankaya İlçe'ye üye olan Erkal Vardar, CHP’nin yüzde 10 barajına takılıp Meclis dışı kaldığı seçim sonrası Çağ Gazetesi’ndeki kimi yorumları yüzünden ihraç istemiyle disiplin kuruluna verilmiş.

Askeriyeden emekli olduktan sonra CHP Çankaya İlçe Örgütü’ne üye olan Erkal Vardar, CHP’nin yüzde 10 barajına takılıp Meclis dışı kaldığı seçim sonrası Çağ Gazetesi’ndeki kimi yorumları yüzünden ihraç istemiyle disiplin kuruluna verilmiş. Vardar vakayı şöyle izah etti:

PARTİDE KONUŞULAN

SUÇ OLUR MU…

“1999’da Ankara’da idim. Seçimleri kaybettik. CHP’de komisyon başkanıydım. Niye kaybettik diye konuşturdum. Partinin içinde konuşulan suç olur mu? Oradan beni disipline veremezler. Savunma vermemi istediler, konunun ne olduğunu bilmiyorum. Bir şey bilmiyorlar, dinlemiyorlar ama çok sıkıntıdalar.

BEN KİMSEYE KIRILMAM

Beni ilçe başkanı disipline verdi. Ertesi sabah gittim. ‘Birer çay söyle de içelim’ dedim. Oturdum çay içtim. Şunu söylemek istedim: ‘Sen beni ihraç istemiyle disipline verdin diye ben sana kırgın değilim. Sana, ‘Ver’ dediler, verdin. Ben partide kimseye kırılmam. Otururum, tartışırım. Olmadı, olmadı.

O YAZI BENDE!

Bir gün disiplin kurulu başkanını gördüm. Dedim ki, ‘Üstat. Bana ceza veremiyorsunuz. Çok üzülüyorsun değil mi?’ dedim. ‘He’ dedi. Ben de çok üzüldüğümü söyledim. Neden üzüldüğümü sordu: ‘Ceza veremediğin, üzüldüğün için üzülüyorum’ dedim.

‘Şimdi ben sana yardım edeceğim. Sen bana ceza vereceksin.’

‘Ne olacak’ dedi. ‘Ben burada Çağ Gazetesi’ne yazı yazıyordum. Genel başkan yardımcısı bir konferans yaptı. Ben CHP’yi eleştirdim’ dedim.

‘Bizde o yazı yok’ deyince bende olduğunu söyledim.

Vereceğimi söyledim.

Genel merkezin disiplin kurulu odasında oturuyoruz. Arkadaşın biri Satılmış Bey’i aradı, ‘Satılmış Abi. Erkal Abi’ye böyle böyle oldu…

Satılmış Bey kurul başkanını aradı:  ‘Oğlum. Hukukçusun değil mi sen? Öyle olman lazım. Adam seninlen alay etmiş. Bunu anlayamadın mı? Adam kendisine ceza verilsin diye yardımcı olur mu?’ dedi…

 

ani-003.jpg

 

 

BAYRAM COŞKUSU… “Her yıl 19 Mayıs’ta, her zamanki gibi TESUD Çayyolu Şubesi olarak Ankara Çayyolu Atapark’ta komşularımız, gençlerimiz, partililerimiz, derneklerimiz, belediye yetkililerimiz, okullarımızın öğretmen ve öğrencileri ile hep birlikte anarak bayram coşkusuyla kutladık...”

 

 

 

 

Erkal Vardar’dan inciler..

Beyazperde’de +18 furyası

başladı. Sonra koptu gitti…

 

Amerikan –eski- Başkanı Trump. Dünyayı karıştırdı. Bu zihniyetle karışıyor. Tek adam olacak. Sözü geçecek. ‘Astığım astık…’ götürecek. Olmaz, olmuyor. İnsanlar mutsuz oluyor. Sen benim hürriyetime niye karışıyorsun?

İyi filmler oldu. Çok şey filmler değildi belki ama ahlak vardı filmlerde. Fakir kız, zengin erkek falan filan. Ondan sonra bir +18 film furyası başladı. Ondan sonra koptu gitti zaten.

1985’te emekliye ayrıldım. Ankara’da kaldım. Çankaya, Yeşilkent’te ev yaptım.

 

ucleme.jpg

Tavşancıl’a dönmek istemedim çünkü Ankara’nın havası hanımın astımına iyi geldi. Şehir kolay geldi. Bu kadar kalabalık değildi şehir. Buralar tarlaydı. 400 metrekaresini 201 liraya sattılar. Beykent bomboştu. Otobüs yoktu. Çamurdu çamur.

Çankaya ilçe çok kuvvetli idi. Tahsilli insanlar vardı. Tartışıyorlardı.

 

gemlik-kucuk-kumlada.jpg

CHP’nin 1980 sonrası en büyük sorunlarından biri eğitim.

İnsanlar neden bu kadar kötü. Türkiye’yi dünyayı neden bu hale getirdiler. Nereye getirdiler?

Çankaya’da üyeydim. Benimle birlikte iki kişiyi yönetime tavsiye ettiler. Gittim, Nezihe Altıok konuştum. Affımı istedim. Yönetime Beşir Usta’yı getirdiler. Çalışmalarımı üye olarak sürdürdüm. Halkla İlişkiler Grup Başkanlığı yaptım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.