CHP: Bu işin peşini bırakmayacağız

CHP: Bu işin peşini bırakmayacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, Kartepe’de tüm olumsuz görüşlere rağmen ÇED dosyası onaylanan çelikhane ve haddehane yapım işinin iptal edilmesi için tüm imkanlarını seferber edeceklerini ifade etti.

Daha önce projeye karşı olduklarını belirten AKP kadrolarının suskunluğuna dikkat çeken Başkan Sarı, Kartepe’deki tüm canlı hayatını tehdit edecek ve ekolojin dengeyi bozacak projenin iptal edilmesi için yasal yollara başvuracaklarını yanı sıra bu konuda mücadele edecek tüm sivil kişi ve STK’ların yanında yer alacaklarını açıkladı. Başkan Sarı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

İNSANA DA TOPRAĞA DA İHANET
“Çelikhane ve haddehane yapım işine karşı siyasi parti gözetmeksizin herkesin ayaklandığı, bir dönem yaşadık. ÇED toplantılarında olumsuz görüşler verildi. Ancak ne hikmetse tüm itirazlara rağmen projenin ÇED dosyası olumlu yönde onay aldı. Benim de doğup büyüdüğüm ve yaşadığım Kartepe’de 240 bin 635 metrekarelik alana tüm canlı hayatlarını tehdit edecek, tarım ve hayvancılığı bitirecek, doğal kaynak sularını, havayı, toprağı zehirleyecek olan çelikhane ve haddehane yapım işinin onaylanmasının tek amacı vardır, o da birilerinin rantına hizmet etmektir. Bu proje yapılmasın diye demeçler veren, açıklamalar yapan iktidar partisinin yöneticilerine sesleniyorum: Neden suskunsunuz? Neden sesiniz çıkmıyor? Hangi ağabeyinize para kazandırmanın peşindesiniz de köşenize çekildiniz? Sayın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın, Sayın Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman hani neredesiniz?

NEDEN KÖŞENİZ ÇEKİLDİNİZ?
Sadece Kartepe değil, tüm ilçelerimiz tehdit altındadır. ‘Kusura bakmayın proje onay aldı biz bir şey yapamıyoruz’ diyip köşesine çekilen yöneticilerin iktidarında tüm Kocaeli tehdit altındadır. Yarın başka bir yere de benzer projeyi getirip, yalandan itiraz edip susacaklar. Bu nasıl vicdandır? Daha öncede söylemiştim halkın iktidarını kuracağımız gün, bugünkü iktidar sahipleri gibi ağabeyler ranttan para kazansın diye yalandan 2 itiraz ile köşemize çekilmeyeceğim. O bakanlığın kapısında gerekirse yatacağım. Bugün de tüm yasal işlemler için harekete geçeceğiz. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Hiç kimse bu işe sessiz kalmasın.”

TURGAY ÇÖPOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.