CHP bastırdı, AKP geri adım attı

CHP bastırdı, AKP geri adım attı

CHP grubunun liman özelleştirme sürelerinin uzatılmasına yönelik düzenlemeye karşı yaptıkları muhalefet sonucunda AK Parti milletvekilleri maddenin teklif metninden çıkartılması yönünde geri adım attı.

CHP Parti Meclisi Üyesi, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, liman özelleştirme sürelerinin uzatılmasına yönelik düzenlemeye karşı yaptıkları muhalefet sonucunda AK Parti milletvekillerinin maddenin teklif metninden çıkartılması yönünde geri adım attıklarını söyledi.

 

Tarhan, “Bu teklif önümüze geldiği ilk andan itibaren Anayasa’ya aykırılık iddialarımızı her platformda dile getirmekle kalmadık, limanlarımızın hem çevre hem de milli güvenlik konusu olduğuna dikkat çektik ve ranta kurban edilmesine karşı çıktık. Bu yoğun muhalefetimiz sonucunda Ak Parti büyük bir yanlıştan döndü ve geri adım attı. Düzenleme teklif metninden çıkartıldı” dedi. “Daha önce 30, 36 ve 39 yıllığına yandaşlarına, yoldaşlarına, Singapurlulara ve Katarlılara verdikleri limanlarımızın işletme hakkını ihalesiz bir şekilde 49 yıla uzatmayı hedefledikleri bu düzenleme ile başta rekabet ortamını oluşturmayarak kamu zarara uğratılacağı gibi Anayasa hükümleri de hiçe sayılacaktı” diyen Tarhan, son dönemde limanlarda yakalanan uyuşturucuya da dikkat çekerek, “Limanlarımız milli güvenliğimizin ana unsurlarındandır. Limanlarımızın kontrolü devletin elinde olmalıdır. Son dönemde limanlarımızda yakalanan uyuşturucuların temel sebebi de bu kontrolün devlet yerine yabancı ortaklı konsorsiyumlarda olmasındadır” dedi.

 

“VİCDANIMI SIZLATIYOR”

Tarhan, görüşmelerde limanlarda yatırım adı altında yapılan çevre katliamlarına da dikkat çektiklerini söyledi. Denizlerde balıkçılığın ölmesine, kirliliğe neden olan ve yatırım altında yapılan kontrolsüz liman inşaatlarında büyük bir rant olduğunu da belirtti. Görüşmelerin ardından Tarhan, “Bu teklifin komisyon görüşmelerinde de dile getirmiştim. Limanların özelleştirme sürelerini ihalesiz bir şekilde uzatmaya yönelik bu düzenleme benim için vicdanımı sızlatan, gelecek nesillere hesabını veremeyeceğimizi düşündüğüm bir düzenlemeydi. CHP grubu olarak büyük bir mücadele verdik ve mücadelemizin sonucunda AK Partili vekillerin geri adım atmak zorunda kalması, düzenlemenin teklif metninden çıkartılması bu gece yatağa başımı huzurla koymamı sağlayacak” dedi.

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.