CHP basınla yemekte buluştu

CHP basınla yemekte buluştu

 CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahsin Tarhan, basın emekçilerini Clup Bithyia’da yemekte ağırladı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü...

 

CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahsin Tarhan, basın emekçilerini Clup Bithyia’da yemekte ağırladı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla organize edilen yemeğe ilimizdeki yerel gazete çalışanları ve yöneticileri büyük ilgi gösterdi. Yemeğe; il başkanı Yalçın Kuşkan, milletvekilleri Haydar Akar, Mehmet Hilal Kaplan, Hurşit Güneş, il yöneticileri, ilçe başkanları ve 9 belediye başkan adayı katıldı.
Yemeğe katılan başkan adayları fırsatı değerlendirdi ve basın mensuplarıyla sohbet etme imkânı buldu. Toplantıda ilk sözü CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan aldı ve “Dünya sıralamasında hapiste gazeteci sayısında birinciyiz. Böyle bir ortamda Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlamak istemezdik. Basının sansürlendiği bir süreçte bir aradayız. Ülkelerde zaman zaman böyle sıkıntılı süreçler yaşanıyor ve 11 yıldır ülkemizde devam ediyor” dedi. Parti olarak yaygın medyadan memnun olmadıklarını açıklayan Kuşkan, buna rağmen Kocaeli basınını çok sevdiklerini kaydetti.
 DEĞİŞİM OLACAK
Konuşmasını sürdüren Kuşkan, “İlimiz ve Türkiye 30 Mart’tan itibaren daha rahat günlere, daha özgür bir ülkeye kanat açacaktır” diyerek konuşmasını sonlandırdı ve sözü Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahsin Tarhan’a bıraktı. Tarhan da basının önemini aktararak, “Basın ulusun ortak sesidir. Değişim-dönüşüm her zaman basın vasıtasıyla olmuştur. Tüm basın çalışanlarının gününü kutluyorum. Sizlerle birlikte 30 Mart’ta değişimi ve dönüşümü gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı. ‘Sisteme baş kaldırdığını’ söyleyerek yola çıktığını hatırlatan Tarhan şöyle devam etti: 
 BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ
“Meslek odaları, ticaret odaları ve emek odalarıyla yola çıktım. Emekçilerimiz, kadınlarımız, gençlerimiz ve siz basın mensuplarımızla yürüyeceğiz. AKP halka gidip ‘Biz çalmadık’ derken, bizler Kocaeli’yi geleceğe taşıyacak projelerimizi anlatacağız. Bizlikte kazanacağız, birlikte yöneteceğiz.” Tarhan, konuşmasını noktaladıktan sonra yemeğe katılan diğer 9 belediye başkan aday adayı da söz alarak basın mensuplarının günlerini kutladı, kendilerini tanıtma fırsatı buldu.
 GÜVENCESİZ ÇALIŞIYORUZ
Gazeteciler adına ise muhabir Caner Aktan söz alarak, basın emekçilerinin sorunlarını aktaran bir konuşma yaptı. Aktan, “Güvencesiz ve esnek çalışma koşullarında çalışıyoruz. Emeğimizin karşılığını almıyoruz. Mesai saatleri belli değil. Bunun yanında gittiğimiz pek çok haberde şiddet görüyoruz, işimizi yapmamız engelleniyor. Örgütlenme konusunda sıkıntılarımız var” dedi. Konuşmaların ardından yıllarını basın camiasına vermiş olan Özgür Kocaeli Gazetesi Çalışanlarından Murat Yoldaş’a sürpriz bir doğum günü kutlaması yapıldı. Büyükşehir adayı Tarhan, Yoldaş için pasta kestirdi. Tarhan ayrıca basın mensuplarına üzerinde ‘Kalemini halk için kullan yazılı kalemler hediye ederek nezaketini gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.