CHP AÇIKLADI: İzmit Belediyesinin borcu 207 milyon TL

CHP AÇIKLADI: İzmit Belediyesinin borcu 207 milyon TL

İzmit Belediyesi Mayıs dönemi meclis toplantısının 2. oturumu 2018 yılı kesin hesap özetinin görüşülmesi için ikinci kez toplandı.

Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in başkanlık ettiği mecliste İzmit Belediyesi’nin kısa ve uzun vadeli borç toplamının 207 milyon 749 bin 549 lira olduğu açıklandı.
 BÜTÇE İYİ OLSAYDI SEÇİMİ KAYBETMEZDİNİZ
Başkan Hürriyet yaptığı konuşmada “Keşke anlatıldığı gibi pembe tablolar olsaydı. Ama hiç de durum öyle değil. Yakında Cedit’teki kentsel dönüşümde neler olduğunu hep birlikte göreceğiz. Ben hesap uzmanı değilim hukukçuyum ama. Bunun savunulacak bir yanı yok. Bazı şeyler ev bütçesi gibidir. Eğer siz gelir gideri dengenizi gelirlerinizi arttırarak ya da tahmini yaptığınız şeylerle tahmini gelir hesaplarınızı tutturamazsanız haliyle bazı şeylerinizi satmak, devretmek, açık kapatmak durumunda kalırsınız. Açık kapatmak savunulacak bir şey değildir. Elbette bir borçtan kurtulmak önemli bir şeydir ama bunu bir şeyleri satarak değil de geliri arttırarak her yıl bir bütçe yapılıyor. Bir gelir tahmini yapılıyor. Bu gelir tahminini tutturamamışız ki biz onları devretmek ve satmak durumunda kalmışız. Satarak bütçe yapılmaz. Eğer böyle muhteşem bir tablo olsaydı seçimi kaybetmezdiniz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.