Çeyrek altın rekor kırdı

Çeyrek altın rekor kırdı

Altın fiyatları: Bugün çeyrek altın ve gram altın fiyatı ne kadar oldu?  

 

 

Altında yeni rekorlar geldi! Çeyrek altın 308 lirayı aştı. 21 Mayıs yani bugün çeyrek altın kaç lira gram altın ne kadar oldu? Cumhuriyet ve küçük altın kaç lira? sorularının yanıtı haberimizde. Yatırımlarını altın üzerine planlayan vatandaşlar, ülkemizi de yakından ilgilendiren gelişmeler sonrasında çeyrek, küçük altın, büyük altın, cumhuriyet ve gram altın fiyatları ne kadar oldu sorusuna cevap arıyor... Bugün Kapalıçarşı'da altının gramı 189,42'den alınıp 189,47 liradan satılıyor. İşte 21 Mayıs Pazartesi güncel altın fiyatları...

Altın fiyatları: Bugün çeyrek altın ve gram altın fiyatı ne kadar oldu? 21 Mayıs 2018

 

Altının bir kaç günkü yükselişi hızla devam ediyor. Bugün çeyrek altın kaç lira? ve Gram altın ne kadar oldu? soruları bugünlerde çok daha sık sorulmaya başladı. 21 Mayıs Pazartesi altın fiyatlarında geçtiğimiz günlere oranla hızlı yükselişi sürüyor.. Çeyrek altın ve gram altın fiyatları gündemdeki gelişmelere göre yükseliş ve düşüşler yaşıyor. Düğünlerin, doğumların ve birçok kültürel öğenin de parçası haline gelmiş olan altın fiyatlarında son durum merak ediliyor. Altın 189-190 lira olarak yatırımcısının ilgisini çekmeyi başardı. İstanbul'un kalbinin attığı Kapalıçarşı'da ise çeyrek altın kaç lira? İşte Cumhuriyet, küçük ve büyük altın fiyatları.

GRAM ALTIN NE KADAR?

189,42 liradan alınırken, 189,47 liradan satılıyor

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın ise 302,67 liradan alınırken 309,51 liradan satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR OLDU?

Yarım altın da 603,81’den alınırken 619,39 liradan satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

1239,00 liradan alınıp 1251,00 liradan alıcı buluyor.

Memur, 11 çeyrek altın kaybetti

ALTIN NERELERDEN ÇIKARILIR?

Okyanus dipleri, akarsuların kumlu yatakları ve volkanik kuvarslar içerisinde altın madenleri yeryüzüne çıkar. Buralarda yeryüzüne çıkan altınların külçe halinde oldukları bilinmektedir. Sel yatağı kumlarının içerisinde ortaya çıkan altının kumdan ayırt edilmesi son derece kolaydır. Yassı ve yuvarlak bir kap altını ayırt etmekte kullanılan bir araç ve gereçtir. Okyanus diplerinde ve nehir yataklarında altın bulmak için ise tarak makinelerinden yararlanılır. Küçük parçacıklar halinde bulunan altınlar kuvars kayalıklarında ortaya çıkarlar.

ÇEYREK ALTIN KAÇ GRAM?

Türkiye'de çeyrek altın olarak ifade edilen altın cinsi 1.75 grama denk gelmektedir ve 22 ayardır. Cumhuriyet altınının dörtte biri olan çeyrek altında 1.6065 gram 24 ayar altın bulunmaktadır ki fiyatı bunun üzerinden hesaplanır, ardından işçilik ve kâr payı ile satılır. Bu kısım satın alınan yere göre değişebilir. Meskük (kalın altın) ve ziynet olmak üzere iki çeşidi vardır.

 

 

kAYNAK:SÖZCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.