Çevre Mühendisliği Kongresi Düzendi

Çevre Mühendisliği Kongresi Düzendi

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Çevre Mühendisleri Odası iş birliğiyle "13. Ulusal & 1. Uluslararası Çevre Mühendisliği Kongresi" düzenlendi.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Çevre Mühendisleri Odası iş birliğiyle "13. Ulusal & 1. Uluslararası Çevre Mühendisliği Kongresi" düzenlendi.  GTÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve 3 gün (10-11-12 Ekim) süren etkinliğin açılış ve selamlama konuşmaları TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Sait Ağdacı, GTÜ Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kobya, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve GTÜ Rektörü Prof. Dr. M. Hasan Aslan tarafından yapıldı.
‘AMAÇ AKILCI VE ETKİLİ ÇÖZÜMLER SUNMAK’2-407.jpg
Rektör Prof. Dr. Aslan, konuşmasında  GTÜ Çevre Mühendisliği bölümünün ulusal ve uluslararası düzeyde çevre sorunlarına duyarlı olup bu alanda farkındalık yarattığını ve bilimsel çalışmaların tartışılmasını esas aldığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Aslan, bu doğrultuda tüm konferans ve sempozyumlara destek vermeyi her zaman ön planda tuttuklarını sözlerine ekledi. Rektör Prof. Dr. Aslan konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu kapsamda 2 yılda bir gerçekleşen Çevre Mühendisleri Odası tarafından farklı üniversite bünyesinde düzenlenen Çevre Mühendisliği Kongrelerinin uluslararası kapsamlı ilk konferansı bu yıl üniversitemiz desteğiyle ilk kez hizmete açılan Gebze Teknik Üniversitesi Kongre Merkezinde gerçekleşmektedir.”dedi.
MESLEKİ KAZANIMLAR ANLATILDI
Protokol konuşmalarının ardından TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Dr. Baran Bozoğlu ile ASKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı tarafından açılış konuşmaları gerçekleştirildi. Çevre Mühendisliği bölümü mezunlarının mesleki haklarının sağlanması yönünde atılan adımların gösterildiği kısa film gösteriminin ardından kongreye katkı sunan kurumlar, firmalar ile organizasyon temsilcilerine teşekkür plaketi takdim edildi.
Ulusal ve uluslararası bilim insanları etkinlik için GTÜ’ye gelirken kongrenin davetli konuşmacıları: Bahreyn’den Gülnur Coşkuner Jasim, ABD’den Doç. Dr. Phd. Juliana de Moura Bell, Türkiye’den Enerji Müh. Erhan Demircioğlu, Prof. Dr. Cumali Kınacı, Prof. Dr. Derin Orhon, Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, Neslihan Meral, Prof. Dr. Ayşe Filibeli, Fransa’dan Prof. Dr. Jean Phillippe Steyer, Romanya’dan Prof. Dr. Manea Florica, İran’dan Ph. D. Alireza Khataee oldu.3-189.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.