Çevre Mühendislerinden ahde vefa

Çevre Mühendislerinden ahde vefa

Çevre Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi meslek yılına saygı töreninde meslekte 10’uncu, 20’inci ve 30’uncu yılını tamamlayan üyelere plaket taktim etti.

TMMOB’a bağlı Çevre Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi, Meslekte Onur Yılı töreni düzenledi. TMMOB Taş Binada yapılan törene Çevre Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Gökhan Tilki’nin ev sahipliği yaptığı törende mesleğinde 10’uncu, 20’inci ve 30’uncu yıllarını tamamlayan üyelere plaket verildi. Etkinliğin açılış konuşmasını Çevre Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Gökhan Tilki gerçekleştirdi. Gökhan Tiki konuşmasında, “Son iki yıldır yaşadığımız felaketler mesleğimizin önemini bir kez daha ortaya çıkardı. Eskiden geleceğin mesleği denirdi ama artık günümüzün mesleği halini aldı. İklim değişikliği kapsamında bir protokole imza attık. Önemli bir adım ama yeterli değil. Yeni adımlar atılmalı. Kriz yok dense de şuanda ekonomik bir kriz var. Bunun çevreye de zararları olacaktır. Marmara eylem planı açıklandı. Ciddi yatırımlara ihtiyaç var.

 

“ÜCRET TARİFESİ BELİRLENMESİ GEREKİYOR”

Şuanda müsilaj konuşulmuyor. Oysaki müsilah deniz altında devam ettiği söyleniyor. Önlemler alınmazsa deniz yüzeyinde müsilah tekrar karşımıza çıkacak. Kocaeli’de depolama sahası sorunu devam etmekte. Yeni bir sahanın mutlaka yapılması gerekir. En geç 2023’ün sonuna kadar sahanın açılaması gerekir. Asgari ücret belirlendi. Çevre Mühendisleri için de bir asgari ücret tarifesi belirlenmesi gerekiyor. Çok zor şartlarda çalışan arkadaşlarımız var” şeklinde konuştu. Meslekte 30’üncü yılını tamamlayan Ayla Arslan ödül aldıktan sonra yaptığı kısa teşekkür konuşmasında, “Aranızda olmaktan çok mutluyum. Ben aynı zamanda Kocaeli İl Temsilciliğinin kurucu başkanıyım. O dönem Üniversitede asistan olarak yapıyordum. Bölüm başkanımızın öncülüğünde bir girişimde bulunduk. Mesleğimizin eğitim ayağında olmaktan da mutluluk duyuyorum” dedi.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.