Çerkeşli’de imara yargı yolu gözüktü

Çerkeşli’de imara yargı yolu gözüktü

Dilovası Belediyesi’nin Çerkeşli’deki 1/1000 ölçekli imar planı büyük tepki çekti. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’a sorunu aktaran mahalleli önce itiraza, düzelme olmazsa yargıya gitmeye hazırlanıyor.

Dilovası’na bağlı Çerkeşli Mahallesi’nde Dilovası Belediyesi tarafından bir hafta kadar önce askıya çıkartılan 1/1000’lik imar uygulama planında yapılan şuyulandırma Çerkeşliler’i ayağa kaldırdı. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Çerkeşli sakinleri ile bir araya gelirken yasal süresi içinde belediyeye itirazda bulunmalarını önerdi. 14 Şubat tarihine kadar 100’ün üzerinde mahalle sakininin belediyeye itirazda bulunması bekleniyor. Vatandaşların bir kısmı yerlerinin kaydırılarak değersizleştirilmesi, bir kısmı yasalarla belirlenen yüzde 45’in üzerinde yerlerinden kesinti yapılmasından şikâyetçi.
VATANDAŞI DİNLEDİ
Çerkeşli’de düzenlenen toplantıya CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ile birlikte CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir ile ilçe yöneticileri İlhan Özlü, İbrahim Susam, Mehmet Karabey ve Güven Özmen; Dilovası Belediyesi Meclis Üyesi İnci Aydemir, geçen dönem CHP’den KBB ve Dilovası Belediyeleri meclis üyeliği yapan Çerkeşli sakinlerinden Osman Sudan, CHP Gebze İlçe eski yöneticilerinden Çerkeşlili Serdar Tüze de katıldı. 
KESİNTİLER VE YER DEĞİŞTİRMELER
Toplantıya katılan Çerkeşli sakinleri Milletvekili Tahsin Tarhan’a mağduriyetlerini anlattı. Birçok kişi yüzde 45’in üzerindeki kesintilerden yakınırken birçok kişi de arazilerinin bölündüğünü, yerlerinin değiştiğini kaydetti. Bazı mahalle sakinleri planın Dilovası Belediyesi tarafından hazırlanmasına rağmen itiraz için belediyeye başvurduklarında kendilerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin işaret edildiğini öne sürdü.
YERİNDELİK İLKESİNE AYKIRI
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan itiraz makamının kesinlikle Dilovası Belediyesi olduğunu belirtip 14 Şubat tarihine kadar fert fert itiraz dilekçesinin verilmesi gerektiğini söyledi. Dilovası Belediyesi’nin itirazları değerlendirmek zorunda olduğunu, konunun Büyükşehir Meclisi’nde de değerlendirileceğini belirten Tahsin Tarhan, itirazların ‘yerindelik’ ilkesine aykırılıktan yapılması gerektiğini dile getirdi. Tarhan belediyenin itirazları değerlendirmesinin ardından yeni bir planın askıya çıkartılacağını belirtip, yenilenen planda da mağduriyetlerin sürmesi durumunda vatandaşın yargıya başvurma hakkı olduğunu söyledi. Tarhan konuyu TBMM’de gündeme getireceğini dile getirdi.
ŞEKER VE BÜYÜKGÖZ İYİ BİLİR!
Tarhan, “Sizden ricam AK Parti Milletvekilleri’ne de konuyu anlatın ve ‘Köylerden elinizi çekin’ deyin” dedi. Tarhan birbirlerine hemşeri ve şehir plancılığı işleri üzerinden ortaklıkları bilinen AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün ‘bu işleri’ çok iyi belirtip askıya çıkan imar planından ötürü bir takım çevrelere önemli bir rant kazanımı oluşturulacağına dikkat çekti. Tarhan eskiden bu tür uygulamaların daha farklı olduğunun belirtilmesi üzerine de, “Eskiden devlet vardı, şimdi AK Parti var. Yakında size yeni hediyeleri olacak ve bölgeye çöp fabrikası kurulacak” diye konuştu. Haber Merkezi anlatti-002.jpgtarif.jpgtahsin-tarhan-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.