“Cengiz Topel Havalimanı kaderine terk edilmesin”

“Cengiz Topel Havalimanı kaderine terk edilmesin”

Türkiye Kamu Sen Kocaeli İl Temsilcimiz Yaşar Şanlı yaptığı basın açıklamasında, “Yaz aylarında olmamıza rağmen rağmen THY’nin uçuş planlarında Cengiz Topel Hava limanın hala yok olmasını anlamlandıramıyoruz” dedi.

Türkiye Kamu Sen Kocaeli İl Temsilcimiz Yaşar ŞANLI ve Türk Ulaşım Sen Kocaeli İl Başkanı Agah Oktay Gürler ortak bir basın açıklamasında bulundular. Yapılan açıklamada, “Cengiz Topel Havalimanı kaderine terk edilmesin. Yaz aylarında olmamıza rağmen THY’nin uçuş planlarında Cengiz Topel Hava limanın hala yok olmasını anlamlandıramıyoruz. Un var, şeker var, yağ var bu helvayı kim yapmıyor? Kocaeli’nin en önemli yerlerinden biri olan Cengiz Topel Havalimanı kaderine terk edilmesin. Pandemi den önce haftada 3 gün yüzde 90 doluluk oranı ile yapılan Trabzon seferleri pandemiden sonra, Cengiz Topel Havalimanı’ndan tarifeli uçuşlar sessiz sedasız durduruldu. Cengiz Topel Havalimanı’nın yeniden tarifeli uçuşlara ne zaman başlayacağı ise belirsizliğini koruyor. 

“PERSONELİYLE GÖREV BEKLİYOR”

Kamuoyunun bildiği üzere doluluk oranı çalıştığında yüzde doksanlara ulaşan hava alanı birçok açıdan da avantajlı durumda, özelikle uçağa kısa sürede binilmesi, otopark alanlarının genişliği, alanında uzman personeliyle görev bekliyor. 

Sabiha Gökçe'nin yükünü önemli bir şekilde alacak hava alanımız Özelikle Karadeniz, Ege, Akdeniz ve Doğu Anadolu seferler konursa bölgemizde ve yakın illerimizde rağbet görecektir. Bu açıklamamızın asıl öznesi fedakâr, devlet malının atıl olmamasını isteyen Hava alanı Kamu Çalışanı arkadaşlarımızdır. Bugün Kamu Sen’imizin yetkililerinin ziyareti sırasında dile getirilen önemli bir husustu.

“YETKİLİLERDEN BİR CEVAP BEKLİYORUZ”

Ayrıca; yaz dönemi için yeninden Trabzon uçuşlarının başlayacağı konuşulmuştu bu durumun neden mümkün olmadığını da ayrıca arkadaşlarımızla birlikte merak ediyoruz? Yetkililerden bir cevap bekliyoruz. Yaz aylarında olmamıza rağmen THY’nin uçuş planlarında Cengiz Topel havalimanı hala yok. Bilindiği üzere havayolu şirketleri planlarını çok önceden yaparak açıklıyorlar. Temmuz ayının sonuna yaklaştığımız şu günlerde ise Türk Hava Yolları’nda Cengiz Topel ile ilgili hiçbir açıklama yapılmadı.  Şehrimizin tüm dinamiklerini, mülki amirlerine, yöneticilerine, ‘Türkiye Sevdamız, Ekmek İçin Kavgamız’ diyen bir anlayışın temsilcileri olarak sesleniyoruz. Gelin Hava Alanımızın Çalışanlarına ve halkımıza kulak verin. Yeniden uçuşlar başlasın” dedi.

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.