Cemil Yüksek’ten ilk imza günü

Cemil Yüksek’ten ilk imza günü

Emekli Öğretmen Cemil Yüksek, “Dünyayı Sığdırırdın Avuçlarına” adlı ilk şiir kitabı için ilk imza gününü BİLKAR’da düzenledi

Tüm Emekli-Sen Gebze Şube Başkanı, emekli öğretmen Cemil Yüksek’in şiir kitabı, “Dünyayı Sığdırırdın Avuçlarına” ile sevenlerinin ve şiir dostlarının önüne bu sefer imza günüyle çıktı. Gebze BİLKAR’da gerçekleşen imza gününe ilgi yoğun oldu. BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli’nin sunumunda gerçekleşen imza gününde Yüksek’in kitabındaki şiirler Bilal Öztürk tarafından okundu. Yan flütte Gökhan Bütün, gitarda Murat İnce şiirler okunurken ezgileriyle eşlik ederken üçlü sevilen şarkıları da seslendirdi. Etkinliğe Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Bülent Metin ve Eğitim-Sen Gebze Şube Kadın Sekreteri Meryem Meriç de katıldı.

KİTAP OKUMAMIŞ BİLGE

Cemil Yüksek isim koymadığı ve isimlendirmeyi okurlarına bıraktığı ilk şiir kitabını 2019 yılında hayatını kaybeden dostu Mehmet Beşir Taşkın’a adamıştı. Cemil Yüksek, Taşkın’ı özetle, “Kitap okumamış bilgeydi. Hayattan çok dersler çıkarmıştı, öyle bir dost edinmenizi isterdim. Tanıdıklarının hepsine emek verirdi. Onda hiç negatiflik yoktu” diye izah etti.

YAZMAK BANA ÇOK İYİ GELDİ

Şiirin artık okuyana ait olduğu gerekçesiyle şiirlerini isimlendirmediğini şiirlerinde dikkat çeken apolizmaların gündelik anlatımlarında da yer aldığını söyledi. Kitabını ortaya çıkartırken hiçbir maddi olarak hiçbir beklentisi olmadığını kaydeden Cemil Yüksek, “Ürettiğim için yazmak bana çok iyi geldi. Alınsın ve okunsun isterim. Bu hedefime de ulaştım” diye konuştu.

Cemil Yüksek söyleşinin ardından kitaplarını imzalarken günün ve kitabın anısına hediyeleri de kabul etti. BİLKAR’da gerçekleşen etkinlik ikram ve konukların aralarındaki sohbetle sona erdi.

 

ikili-025.jpg

 

dinleti.jpg

 

katilim-013.jpg

 

salon-2-001.jpg

 

torun.jpg

 

abbas.jpg

 

bulent.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.