Cemil Yaman geleceğe bakıyor

Cemil Yaman geleceğe bakıyor

  4 yılda gerçekleştirdiği yatırımlarla Dilovası’nın çehresini değiştiren Belediye Başkanı Cemil Yaman, “Dün hayal ettiklerimizi bugün...

 

 

4 yılda gerçekleştirdiği yatırımlarla Dilovası’nın çehresini değiştiren Belediye Başkanı Cemil Yaman, “Dün hayal ettiklerimizi bugün gerçekleştirdik, bugün hayal ettiklerimizi de yarın gerçekleştireceğiz” diyerek önümüzdeki döneme göz kırptı.

 

 

İlk dönem halkın en çok istediği eğitim, sağlık ve çevre sorunlarına çözdüklerini söyleyen Başkan Yaman, yeni dönemde ilçede kentsel yenileme ve sanayiye hitap eden bir üniversite hayalini dile getirdi. Gazetemizin İmtiyaz Sahibi İsmail Kadı ve Yazı İşleri Müdürü Levent Altun, önceki gün Dilovası Belediye Başkan Cemil Yaman’ı ziyaret etti. Başkan Yaman, 4 yıllık yapılan hizmetleri anlatırken, önümüzdeki döneme ilişkin projeler hakkında da bilgi verdi.

 

 

BÜYÜK HİZMETLER GERÇEKLEŞTİRDİK

Dilovası’nı bir sevdaya benzeten Başkan Yaman, “İnsanların insanca yaşamasını dert edindik, gece gündüz bu amaç için çalışıyoruz. Göreve geldiğimizde dağ gibi borç ve birikmiş sorunlar vardı. İki belde birleşmiş, tek ilçe olmuştu. Çok çalıştık ve birlikte çok büyük hizmetler gerçekleştirdik. Bugün 100’ün üzerinde projeyi hayata gerçirdik” diye konuştu.

 

35 milyon liralık dev yatırım

 

Başkan Yaman, 4 yılda 35 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirildiğini belirterek, “Seçim öncesi halkımıza 30 proje taahhüt ettik oysa bugün 100’ün üzerinde proje gerçekleştirdik. Alt yapıda su, kanalizasyon ve doğalgaz için 35 milyon liralık yatırım yaptık. 5 bin tonluk su deposu inşa ettik, su kaçak kayıp oranı yüzde 75’ten yüzde 15’e düşürdük. Şu anda Kocaeli’nde en düşük oran bu. Doğalgaz çalışmalarını yüzde 5’ten yüzde 50’ye çıkardık. 120 bin ton asfalt serdik. 135 bin metrekare parke döşedik, 75 bin metreküp istinat duvarı yaptık. 54 yeni yol hizmete açtık, yol açılamayan yerlerde 60 adet merdiven kurduk, 8 bin metre korkuluk yaptık” dedi. Başkan Yaman, diğer projelerini ise şu şekilde sıraladı: “On binlerce ağaç dikildi, Eynerce Deresi ıslah edildi, cami, mezarlık ve okul düzenleme çalışmaları, geri dönüşüm çalışmaları, Alo Moloz Hattı, Çevre denetimleri yapıldı. 19 yeni park, çocuk oyun grubu, semt konakları, Engelliler Evi, Gençlik, sosyal ve sportif tesisler halkın hizmetine sunuldu. Ulaşım alanında yeni güzergâhlar belirlendi, Batı Kavşağı tamamlandı” diye belirtti.

 

ASLAN PAYI EĞİTİM İÇİN

 

Eğitime ayrı bir önem verdiklerini söyleyen Başkan Yaman, “Eğitim için bir metrekarelik yer ayrılmamıştı, 11 ilk ve ortaokul olan Dilovası’na 11 yeni okul kazandırma çalışması devam ediyor. Yaklaşık 180 bin metrekare alan eğitime tahsis edildi. Bilgi evlerinde 3500 öğrenci eğitim aldı, üniversiteli gençlere burs imkânı, 15 bin öğrenciye SBS hazırlık kitabı dağıtıldı, binlerce eğitim malzemesi dağıtıldı, ücretsiz öğrenci servisleri tahsis edildi. Dilovası meslek edindirme kursları ile çeşitli kurslar verildi” dedi. Başkan Yaman ayrıca, sosyal hizmetler kapsamında yeni doğan bebeklere, sünnet olacak çocuklara, diyaliz hastalarına yardım edildiğini belirterek, “Öte yandan 5 bin hasta özel bir hastanede ücretsiz tedavi oldu, 500 hasta ücretsiz ameliyat ettirdik. Kültür sanat etkinlikleri, sinema günleri, kültür gezileri, sportif alanda yardım ve etkinlikler yaptık. Başta Tavşancıl Tren istasyonu, Tavşancıl Camii olmak üzere çeşitli tarihi eserler onarıldı” dedi. Başkan Yaman, şu anda devam eden projelerin olduğunu ifade ederek, en önemlisinin de 86 bin metrekarelik dev park projesi olduğunu sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.