Cem evini üniversite öğrencilerine açtılar

Cem evini üniversite öğrencilerine açtılar

Pir Sultan Abdal Derneği Kocaeli Şubesi, cem evlerinin kapısını ön koşulsuz ve şartsız olarak tüm üniversite öğrencilerine açtığını duyurdu

Üniversite öğrencilerinin yurt genelinde yaşadığı barınma sorununa çözüm üretmek için toplum da harekete geçti. Pir Sultan Abdal Derneği Kocaeli Şubesi, cem evlerinin kapısını ön koşulsuz ve şartsız olarak tüm üniversite öğrencilerine açtığını duyurdu. Dernek tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

Biz Aleviler dünden bugüne toplumun bilim ve sanatın öncülüğünde ilerleyebileceğine inanan bir halk olduk. Bu uğurda çeşitli bedeller ödeme pahasına da olsa vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz.

Bugün de Hünkar’ın “İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır ” sözü, yolumuzun pusulası olmaya devam etmektedir. Son zamanlarda üniversite öğrencilerimizin, özellikle büyük kentlerde yurt ya da ev kiralama konusunda zorluk çektiklerini görmekteyiz. Bu yüzden dili, dini ırkı ne olursa olsun iyiler iyidir diyerek dayanışma adına Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri olarak ülke genelinde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kocaeli Şubesi ve Cemevi olarak cem evimizin kapılarını ön koşulsuz, şartsız tüm öğrencilerimize açıyoruz.”

 

İletişim: 0554 914 33 58

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.