Çeker’den ek ödeme açıklaması

Çeker’den ek ödeme açıklaması

Sağlık Bakanlığının Ek Ödeme yönetmeliğinde yaptığı yeni düzenlemeler hakkında Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı yazılı açıklama yaparak düzenlemenin eksikliklerine değindi.

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Şube Başkanı Ömer Çeker yaptığı açıklamada “Son yayınlanan Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) görev yapan Aile Hekimi ve Aile Sağlığı çalışanı ile ilgili yönetmelik değişikliğinde de çalışanlarına yapılacak ödemeler konusunda çok ciddi farklar olduğu, cezaların arttırılarak bir suça iki ceza olmaz karinesinin yok sayıldığı görülmüştür. Yayınlanan yönetmenlikle adaletsizlikleri ortadan kaldırılması gerekirken var olan adaletsiz ve hukuka aykırı uygulamalar artmıştır. Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatında görev yapan kamu çalışanlarının olmadığı, araştırmacıların görmezden gelindiği, 112 Acil Sağlık Hizmet sunucularına kadar birçok kesimi yok sayan, birinci basamak sağlık kuruluşlarında hizmet sunan sağlık çalışanlarını ötekileştiren düzenlemelerden çalışanlar rahatsız.

“KABUL EDİLEBİLİR BİR DÜZELTME BİÇİMİ OLMAMIŞTIR”

Yapılan düzenleme ile Bakanlık çalışma barışını sabote etmiştir. Çalışanlar adına yapılan düzenlemeyi Türk Sağlık Sen olarak kabul etmemiz mümkün değildir. Yardımcı hizmetler sınıfındaki görev yapan personeller ile genel idari hizmetleri sınıfında görev yapan bir kısım unvanlı personeller için belirlenen taban ücretin tavana takılması gibi tuhaf bir durum nedeniyle ödeme yapılmamıştır. Reformdan kasıt değişim ve dönüşüm ise tüm çalışanları memnun edecek, kapsayıcı ve adaletli genel bir düzenleme olması zarurettir. Reformdan kasıt sadece düzeltme ise bu da makul ölçülerde kabul edilebilir bir düzeltme biçimi olmamıştır.

“TEMEL SIKINTI ADALETSİZLİK”

Performansa dayalı ek ödeme sistemi ve diğer ödemeler konusunda temel sıkıntı adaletsizlik ve çok düşük olmaları iken yönetmelik düzenlemelerinde nüans değişiklikleri buna bir çare üretememiştir. Kamu sağlık hizmetlerinde görev yapan çalışanların büyük bir kısmının beklentilerinin karşılanmadığı düzenlemelerin gerçek anlamda bir reforma dönüşmesi için mutlaka bu yapılan düzenlemelerde Sağlık Bakanlığı düzeltmeler yapılmalı. Türk Sağlık-Sen olarak mücadelemiz tüm sağlık çalışanları adına yürütülmektedir. Söz konusu düzenlemelerde çalışanlar aleyhine olan hususlar ile ilgili tüm hukuki süreçler işletilecek, çalışanlar aleyhine olan maddeler tespit edilmiş olup dava açıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.