Çeker: Sözünüzü tutun

Çeker: Sözünüzü tutun

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker kamuda çalışanları yakından ilgilendiren 3600 ek göstergeye dair kamu işvereni tarafından verilen sözün yerine getirilmesini istedi

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu üyesi  Ömer Çeker Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Derince Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarını ve sendika üyelerini ziyaret etti. Çeker’e ziyaretinde Derince İlçe Temsilcisi Fatma Özcan, İş Yeri Temsilcisi Aysun Demet, Serap Koçhisar, Nermin Kırlıoğlu eşlik etti. Başkan Çeker sağlık çalışanlarının çalışma hayatında karşılaşmış oldukları sorunları yerinde tespit ederek, güncel konular hakkında çalışanları da bilgilendirdi. Çeker ziyaret sonrası açıklamalarda bulundu.

EN DÜŞÜK MAAŞI ALAN KESİM

 

Başkan Çeker yapmış olduğu açıklamada; “Sağlık çalışanları ekonomik sıkıntı çekmektedir. Geçmişte sağlık çalışanlarının maaşları kamuda en üst sıralarda yer alırken bugün maaşları en alt sıralara düşmüştür. Dolayısı ile günümüzde kamuda en düşük maaşı alan kesim sağlık çalışanlarıdır. Sağlık çalışanları almış oldukları maşlar ile geçim sıkıntısı çekmektedirler. Kamu İşvereni sağlık çalışanları için ekonomik paket açıklamalı, enflasyon canavarından sağlık çalışanlarını kurtarmalı,  çalışma hayatında yaşamış oldukları sorunların çözülmesi için gayret sarf etmeli” dedi. Çeker şöyle devam etti:

 

SÖZÜNÜ TUTMALI

 

“Bütün siyasi partilerin seçimlerden önce kamuoyuna açıkladıkları ve secim beyannamelerinde yer vermiş olduğu 3600 ek göstergenin bir an önce hayata geçirilmesi için iş birliği yaparak sözlerini tutmalıdırlar. Özellikler kamu işvereni artık ipe un sermekten vaz geçmeli 3600 ek göstergenin çalışama hayatında uyarlanması için gerekli yasal düzenlemeleri yapmalıdır. Emeklilik yaşı gelmiş sağlık çalışanın dört gözle beklemiş olduğu 3600 ek gösterge kamu bütçesine yük getirmemektedir. Kamu işvereni sağlık çalışanlarına vermiş olduğu 3600 ek gösterge sözünü tutmalıdır.

 

PUANLAR KURUM YÖNETİCİLERİNİN KARNESİDİR.

Sağlık sektöründe sözleşmeli idareci dönemine son verilmeli, liyakat ve ehliyet sahibi idarecilik vasfı olan devlet terbiyesi almış şahsiyetlerin kurumların başına getirilmesi için kamu işvereni hassasiyet göstermelidir. Sözleşmeli idareci dönemine geçildiği günden bu taraf belli periyotlar ile kurumlarda yapılan denetimlerde denetmenler çeşitli kriterleri baz alarak kurum idarecilerine puan vermektedirler. Bu puanlar kurum yöneticilerinin karnesidir.

 

SÖZLEŞMESİ SONLANDIRILAN YÖNETİCİ DUYMADIK

 

Karnesi iyi olan yönetici başarılı sayılır sözleşmesi devam eder, Karnesi kötü olan yöneticinin ise sözleşmesi sonlandırılır. Ne hikmetse bu güne kadar almış oldukları kötü karneden dolayı sözleşmesi sonlandırılan bir yönetici duyulmamıştır. Sağlık çalışanları olumsuz koşullar altında vatandaşımıza kaliteli ve kolay ulaşılabilir sağlık hizmeti üretmeye çalışırken denetmenlerin kurumları denetlemeleri sonuçlarında kamu işvereninin hiçbir kurum yöneticisinin sözleşmesini sonlandırmaması sağlık sektöründe işlerin iyi gitmediğinin habercisidir.  

 

SÖZLEŞMELİ İDARECİLİKTEN VAZGEÇİLMELİ

 

Sağlık çalışanlarının huzur içinde görev yapabilmeleri için ekonomik sorunları çözülmeli, sözleşmeli idarecilikten vaz geçilerek, liyakat ve ehliyet sahibi şahsiyetler tarafından kurum yöneticileri imtihan ile belirlenmeli veya demokrasi ışığında kurum çalışanları tarafından yöneticilerin seçilmesi için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Bu yapıldığı takdirde çalışma barışı sağlanmış olur.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.