Çeker, “Fedakârlık sırası bankalarda”

Çeker, “Fedakârlık sırası bankalarda”

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker Kocaeli’deki 20 bin sağlık çalışanını ilgilendiren promosyon süreci ile ilgili olarak, “Sağlık çalışanlarımız pandemi süresince fedakârlık yapmışlardır. Şimdi sıra bankalardadır” dedi

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker Kocaeli Devlet Hastanesi’nin önünde 20 bin sağlık çalışanını ilgilendiren promosyon ihalesi süreci ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Çeker açıklamasında, sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde yaptıkları fedakarlığı hatırlatarak sıranın bankarlarda olduğunu söyledi. Çeker, ihale aşamasına gelinmesinde ise sendikalarının büyük bir pay sahibi olduğunu vurguladı. Çeker’in konuyla ilgili açıklaması şöyle: “Sağlık İl Müdürlüğüne bağlı faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarda yaklaşık 20 bin çalışan var. Bunun 12 bini Sağlık çalışanı 8 bini sürekli sözleşmeli kamu işçisidir. Aileleri ile birlikte yaklaşık 60 ile 80 bin kişiyi ilgilendiren banka promosyonlarının revize edilmesi veya yeni bir ihale yapılarak çalışanların haklarının korunması ve en azıdan artan hayat pahalılığı ve enflasyon karşısında bir nebze olsun rahat nefes almaları için 11 Ağustos 2022 tarihinde İl Sağlık Müdürünü ziyaretimiz ile başlatmış olduğumuz mücadelenin sonuna yaklaşmış bulunmaktayız.

 

“ÇALIŞANLARI ÜZMÜŞTÜR”

Şube Yönetim Kurulu Üyelerimizin, Temsilcimizin vermiş oldukları mücadele ve sağlık çalışanlarının manevi desteği, Yerel ve Ulusal basınımız banka promosyonları hakkında yapmış olduğumuz mücadeleyi gazete ve televizyonlarda yer vererek sürekli gündemde tutmamıza vermiş oldukları destek neticesinde sonuca ulaşmamıza yapmış oldukları katkılar neticesinde Sağlık çalışanları adına kendilerine teşekkür ederim. Banka Promosyonları konusunda sendika olarak ilk ziyaret ettiğimiz kurum amiri İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Yüksel Pehlevan olmuştur. İlimizde promosyon ihalesini ilk İl Sağlık Müdürlüğü yapması gerekirken en son yapan kurum olması sağlık çalışanlarını üzmüştür.

 

“YANLIŞ YÖNLENDİRMEKTE”

Yine de sorun her ne kadar uzasa da konuyu ihale aşamasına getirdiği, ihale gününü kamuoyuna duyurduğu için Sağlık çalışanları adına kendisine teşekkür ederiz. Sağlık çalışanları şunu iyi bilmeli promosyonların revize edilmesi veya mevcut ihalenin fesih edilerek yeniden ihale sürecine çıkarılmasında tek yetkili İl Sağlık Müdürüdür. Sendikalar ise kamuoyu baskısı oluşturarak sürecin sağlıklı ve hızlı ilerlemesine katkı sunarlar. Kanunların sendikalara vermediği yetkiyi kullanmaya çalışan, kendisini kurum amirinin yerine koyan Malum Sen (Sarı Sendika) çalışanları yanlış yönlendirmekte ve bilgi kirliliğine sebebiyet verdikleri gibi çalışanların umut ve beklentileri ile beslenmektedirler.

 

“MİKTARLAR ÇOK DÜŞÜK”

Sağlık çalışanları alkışlanmış, ancak ekonomik olarak yüzleri gülmemiştir. Bu sefer arkadaşlarımızın yüzlerinin idare ve bankalar tarafından güldürülmesini beklemekteyiz. Ülke genelinde yapılan promosyon ihalelerine ilimizde yapılan promosyon ihalelerini kıyasladığımızda Kocaeli’deki miktarlar çok düşüktür. 22 Kasım 2022 tarihinde 10 Bin 387 personelin görev yaptığı Ege Üniversitesinde kişi başı 45 bin TL net ödeme yapılması konusunda taraflar arasında sözleşme imzalandı. İlimizde ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 12 bin 500 personeli ilgilendiren ihalede 3 yıllık 27 bin TL teklif veren Vakıfbank ile sözleşme imzalanacağını duyurdu.

 

“VERGİDEN DÜŞMEKTEDİRLER”

Bankalar personel maaşlarının ödenmesi için yapmış oldukları sözleşmeler gereği promosyon adı altında kurum çalışanlarına ödemiş oldukları ekonomik değeri vergiden düşmektedirler. Sağlık çalışanlarımız pandemi süresince ölüm ile hayat çizgisi arasındaki ince çizgide vatandaşımıza sağlık hizmeti vermiştir. Salgınla ilgili yapılan mücadelede en ön saflarda yer almış. Aylarca evlerine gidemeden yurtlarda ve kurumun misafirhanelerinde kalarak ailesinden ve çocuklarından uzak kalmışlar ve fedakârlık yapmışlardır. Şimdi sıra bankalardadır. Bankalar sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde fedakârca çalışmalarını göz önünde bulundurarak sağlık çalışanlarına ödenecek olan promosyon ödemelerinde bankalar bonkör davranmalıdır” dedi.

 

manset-2-408.jpg

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.