Çeker çalışanların sorunlarını dinledi

Çeker çalışanların sorunlarını dinledi

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Şube Başkan Yardımcısı Osman Ayas, Gebze İlce Temsilcisi Kadriye Levent, Gebze Fatih Devlet Hastanesi İş Yeri  Baş Temsilcisi Hülya Altay, Tuna Uncu, Harun Durna ile birlikte Gebze Fatih Devlet Hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret etti. Başkanı Ömer Çeker 12 Ağustos 2022 tarihinde Resmi gazetede yayınlanan Ek Ödeme Yönetmenliği ve Personel maaşlarının banka üzerinde ödenmesi için kurum amiri ile banka arasında yapılan promosyon sözleşmesinin revize edilmesi veya uzlaşma sağlanamadığı takdirde fes edilmesi yönünde yapılan çalışmaları hakkında çalışanları bilgilendirdi. Başkan Çeker ziyaret sonrası açıklama yaptı.

“DÜZENLEME YAPILMASI ZARUDİR”

Şube Başkanı Çeker yapmış olduğu açıklamada “ 12 Ağustos 2022 tarihinde Resmi gazetede yayınlana Ek Ödeme Yönetmelik hakkında Sayın Sağlık Bakanı “Sağlıkta Beyaz Reform” (Devrim olarak) kamuoyuna açıkladı. Süslü cümleler ile Televizyonlara ve yazılı basına demeçler verdi. Yapmış olduğu açıklamalar ile çalışanların maaşlarında ciddi iyileştirme yaptığını bunun devrim olduğunu söylemek suretiyle algı oluşturmuştur. Yapılan düzenlemeden sağlık çalışanlarının ekseri çoğunluğu memnun olmadıklarını ifade etmiştirler. Ayriyeten çalışanlar arasında yaklaşık 25 ile 30 kata varan farklar olduğu, bunun yanında hiç ek ödeme alamayan personelin yanında eser miktarda ek ödeme alan personeller bulunduğu ifade etmiştirler. Bakanlığın yapmış olduğu düzenlemede olumlu maddelerin yanında, olumsuzluk içeren maddelerde mevcuttur.  Bakanlık personelin aleyhine olan maddelerde revizyona gitmek suretiyle yeni bir düzenleme yapması zaruridir. Kamu işvereni çalışanın sorunlarına duyarlı olmalıdır.

“ÇALIŞANLAR MÜJDEYİ BEKLEMEKTELER”

Sağlık çalışanları ağırlaşan ekonomik koşullar ve hayat pahalılığı karşısında maaşlarının eridiğini, enflasyonun hızına yetişemediklerini ifade etmiştirler. Kurumların bankalara aylık olarak yatırmış oldukları ekonomik değer eskiye oranla yaklaşık 3 ile 4 kat artış olduğunu, bu nedenle mevcut banka promosyon sözleşmesinin revize edilmesini, revize edilemiyorsa yeni bir ihale yapılmasını ve mevcut banka ile promosyon sözleşmesinin fes edilmesini, bu konuda İl Sağlık Müdürü Sayın Yüksel Pehlivan’ın promosyon sözleşmesini gerekirse fes edebileceği hakkında vermiş olduğu sözün hayata geçirmesini beklediklerini ifade ettiler. Bu nedenle çalışanlar müjdeyi beklemekteler.

“ÇALIŞMAYI DESTEKLİYORUZ”

Çalışanlar adına il Sağlık müdürlüğüne çağrımızdır. Personel maaşlarının banka üzerinde ödenmesi için yapılan sözleşmeyi fes etmek Kurum amirinin yetkisindedir. Birçok ilde kurum amiri mevcut sözleşmeyi fes ederek yeni ihale yapmak suretiyle çalışanın bütçesine hatırı sayılır katkı yapmıştır. Kocaeli’nde de bunun gerçekleşmesi mümkündür. Türk Sağlık Sen olarak çalışanın yanında olduğunuza dair söz vermiştiniz. Vermiş olduğunuz söze inanıyoruz. Konu hakkında yapacağınız çalışmayı destekliyoruz. Çalışanlara vermiş olduğunuz sözün gereğini yapmanızı bekliyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Haber: Hanifi SURUN

 

manset-2-376.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.