Çek ve senetlerde büyük patlama

Çek ve senetlerde büyük patlama

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi'nin raporlarından derlenen bilgilere göre, Kocaeli’de Ekim ayında protesto edilen senet miktarı 346 oldu.

Kocaeli’de karşılıksız çek ve protestolu senetlerde büyük artış var. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi'nin raporlarından derlenen bilgilere göre, Kocaeli’de Ekim ayında protesto edilen senet miktarı 346 oldu. Protesto edilen senetlerin tutarı ise 17 milyon 559 bin liraya yükseldi. 2022 yılının 11 ayından protesto edilen toplam 4 bin 422 senedin tutarı ise 199 milyon 803 bin 839 TL’ye ulaştı.

 

KARŞILIKSIZ ÇEKLER

Kocaeli’de karşılıksız çeklerle ilgili ise durum da hiç iyi değil. Kocaeli’de 2022 yılının 11 ayından 3 bin 903 çek karşılıksız çıktı. Karşılıksız çıkan çeklerin tutarı ise 614 milyon 553 bin lira oldu. Sadece Ekim ayında 459 karşılıksız çekin kesildiği Kocaeli’de bu çeklerin parasal değeri ise 117 milyon 892 bin lira oldu. Kocaeli ticari faaliyetlerde kullanılan çek ve senetlerde yaşanan bu sorun esnafın ne denli zorluklar içinde olduğunu çok basit bir göstergesi olarak karşımız çıkıyor.

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.