Cedit’te 248 binanın yıkımı tamamlandı

Cedit’te 248 binanın yıkımı tamamlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce kent tarihinin en önemli kentsel dönüşüm projesi olan Cedit Mahallesinde yıkım işlemleri devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, kent tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Cedit’te çalışmalarına devam ediyor. Kentsel dönüşümde uzlaşma oranında Türkiye rekorunun yaşandığı Cedit’te yıkım ihalesini alan firma kısa süre önce yıkımlara başlamıştı. Yıkım işlemlerinin %50’si tamamlandı.

 

UZLAŞMA ORANI %98

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından finanse edilen Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi’nde taraflar arasında uzlaşma oranında bir Türkiye rekoru elde edildi. Vatandaş memnuniyetinin ön planda tutulduğu uzlaşmalarda sona yaklaşılırken, kısa süre önce başlayan yıkım işlemlerinin de sorunsuz şekilde tamamlanması öngörülüyor. Şu an itibariyle %98 oranındaki anlaşma oranı Türkiye genelinde kentsel dönüşüm projelerinde ulaşılan en büyük oran olarak gösteriliyor.

 

ÖDENECEK TOPLAM BEDEL 31,5 MİLYON TL

Büyükşehir Belediyesi, hak sahipleri ile sözleme imzalamaya da devam ediyor. Ödenecek toplam bedel 31,5 milyon TL oldu. Toplam bağımsız birim sayısının 1209 olduğu Cedit’te 494 adet bina bulunuyor. 3 Aralık tarihinden itibaren yıkımlara başlanan Cedit Mahallesinde bu zamana kadar 248 bina yıkıldı.

 

1105 DAİRE YAPILACAK

Proje kapsamında 1105 daire ve ticari alan yapılacak. Daireler 2+1 ve 3+1 olarak yapılacak ve yatay mimariye dikkat edilecek. Konutlar arazinin ve kentin siluetini bozmayacak şekilde inşa edilecek. Dönüşüm kapsamında hazırlanan proje maketi de görücüye çıkmıştı. Projenin maketi Kadıköy Mahallesi’ndeki Katlı Otopark’ta yer alan Büyükşehir Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Proje Ofisi’nde sergileniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.