Cedit Mahallesi kentsel dönüşüm ihalesi TBMM gündeminde

Cedit Mahallesi kentsel dönüşüm ihalesi TBMM gündeminde

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm İhalesi TBMM gündemine taşındı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na devredilen ve yıkım işlemleri tamamlanan Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm İhalesi 16 Haziran 2002 tarihinde yapılacaktı. Ancak ihale bir gün kala hiçbir gerekçe gösterilmeden ertelendi. Daha önce de aynı süreç yaşanan ihale için bu kez belirlenen tarih 28 Temmuz 2022. Neredeyse yılan hikâyesine dönen Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm İhalesi TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, konunun muhatabı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması için verdiği sorduğu önergesi ile konunun aydınlatılmasını istedi. Önergesinde; ihale tarihinin 16 Haziran 2022 olarak açıklanmasına rağmen ihalenin yapılmasına bir gün kala neden ertelendiğini soran Türkkan, ihalenin hiçbir gerekçe gösterilmeden 28 Temmuz’a ertelenmesinin etik olup olmadığını, bu konuda Bakanlığın görüşünün ne olduğunu sordu.

yaşadıkları mağduriyet nasıl giderilecek?

Bakan Kurum’a “Daha önce de ertelenen bu ihale ile ilgili neden aynı süreç yaşanmaktadır” diye soran İYİ Partili Türkkan, uzun zamandır Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tamamlanmasını bekleyen Ceditliler’in henüz gerçekleştirilemeyen ve ertelenen bu ihale süreci nedeni ile yaşadıkları mağduriyetin nasıl giderileceği sorusuna da cevap istedi. Türkkan, Bakan Kurum’a, Cedit Mahallesi 1105 Konut, 6 Adet Dükkan İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi ile ilgili ihale en son ilan edildiği gibi 28 Temmuz 2022 tarihinde yapılacak mı diye de sordu.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın önergesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a yönelttiği sorular şu şekilde: Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na devredilen ve yıkım işlemleri tamamlanan İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm İhalesi’nin daha önce 16 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirileceği açıklanmış, ancak bir gün kala ihale gerekçe gösterilmeden ertelenmiştir.

Cedit Mahallesi 1105 Konut, 6 Adet Dükkan İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi ile ilgili yeni ihalenin 28 Temmuz 2022 tarihinde yapılacağı ilan edilmiştir.

Bu bilgiler çerçevesinde;

1-Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na devredilen ve yıkım işlemleri tamamlanan İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihale tarihi daha önce 16 Haziran 2022 olarak açıklanmasına rağmen ihalenin yapılmasına bir gün kala neden ertelenmiştir, bunun gerekçeleri nelerdir?

2-İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm İhalesi’nin hiçbir gerekçe gösterilmeden ileri bir tarihe ertelenmesi etik midir, bu konuda Bakanlığın görüşü nedir?

3-Daha önce de ertelenen bu ihale ile ilgili neden aynı süreç yaşanmaktadır, uzun zamandır Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tamamlanmasını bekleyen Ceditliler’in henüz gerçekleştirilemeyen ve ertelenen bu ihale süreci nedeni ile yaşadıkları mağduriyet nasıl giderilecektir?

4-Cedit Mahallesi 1105 Konut, 6 Adet Dükkân İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi ile ilgili ihale en son ilan edildiği gibi 28 Temmuz 2022 tarihinde yapılacak mıdır?

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.