Cedit için 2 firma ihaleye girdi

Cedit için 2 firma ihaleye girdi

Cedit Mahallesi'nde yapılacak 1105 konut ve 6 dükkan için 1 milyar 44 milyon 299 bin lira muhammen bedel ile çıkılan ihalede Haldız İnşaat ve En-Sa Yapı teklif verdi. En düşük teklifi 1 milyar 95 milyon ile En-Sa Yapı ve İnşaat firması verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı ve Büyükşehir belediyesinin ortak yaptığı Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin dördüncü kez iptal edilen konut yapım ihalesi bugün yeniden yapıldı. Ankara’da TOKİ’de yapılan ihaleye iki firma katıldı. Ankara merkezli En-Sa Yapı ve İnşaat ile Kocaeli merkezli Haldız İnşaat teklif verdi. Muhammen bedeli 1 milyar 44 milyon 299 bin lira olan ihalede en düşük teklifi En-Sa Yapı ve İnşaat verdi.

 

İLK FİYAT 368 MİLYONDU

Cedit Mahallesi'nde yıkım işlemlerinin başlaması ile birlikte TOKİ tarafından geçtiğimiz yıl Eylül ayında ilk ihale yapıldı. İlk ihalede en düşük teklifi 368 milyon ile Ali Acar firması verdi. Ancak firma artan maliyetler nedeniyle inşaatı tamamlayamayacağını belirterek işe başlamadan bıraktı. Ardından açılan ihalelerde gerekli rekabet koşulları sağlanmaması ya da katılımcıların olmaması nedeniyle iptal edildi. Bugün tekrar yapılan ihalede iki firma teklif verdi.

 

TEKLİFLER MUHAMMEN BEDELİN ÜSTÜNDE

Cedit’te yapılacak 1105 konut ve 6 dükkan için yapılan ihalede muhammen bedel 1 milyar 44 milyon 299 bin lira olarak belirlendi. İhaleye giren En-Sa Yapı ve İnşaat 1 milyar 95 milyon, Haldız İnşaat ise 1 milyar 98 milyon 61 bin lira teklif verdi. Teklif veren her iki firmanın teklifleri muhammen bedelin üzerinde kaldı. Ancak tekliflerin üst sınır limitlerini aşmaması nedeniyle ihalenin iptal edilmeden değerlendirilmesi bekleniyor.

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.