Çayırova’nın bütçesi 175 milyon TL

Çayırova’nın bütçesi 175 milyon TL

Çayırova Belediyesi’nin 2020 yılı tahmini bütçesi gelir ve giderde 175 milyon TL olarak onaylandı.

Çayırova Belediyesi Meclisi’nin ekim ayı olağan toplantısı ikinci oturumunda 2020 yılı tahmini bütçesi karara bağlandı. Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’nin başkanlığında gerçekleşen toplantıda bütçe gerek gelir gerekse giderde 175 milyon TL olarak oylandı. CHP Grubu gerek gelir gerek gider kalemlerinin ayrı ayrı oylandığı bütçe görüşmelerinde bazı kalemlere kabul, bazı kalemlere ret oyu verince bütçe bütününde, oy çokluğu ile onanmış oldu.  
GELİR
Bütçenin gelirlerini 80 milyon 300 bin TL ile vergi, 17 milyon 150 bin TL ile teşebbüs ve mülkiyet, 1 milyon TL ile bağış ve yardımlar, 61 milyon 300 bin TL ile diğer gelirler, 15 milyon 150 bin TL ile sermaye, 200 bin TL ile alacaklardan tahsilat oluşturdu. Ret ve iadeler ise eksi bakiyeyle, 100 bin TL olarak hesaplandı.
GİDER
Gider kalemleri ise şöyle oluştu: 66 milyon 780 bin TL (Genel kamu hizmetleri), 4 milyon 750 bin TL (Kamu düzeni ve güvenlik hizmetleri), 11 milyon 870 bin TL (Ekonomik işler ve hizmetler), 13 milyon 110 bin TL (Çevre koruma hizmetleri), 58 milyon 740 bin TL (İskan ve toplum refahı hizmetleri), 14 milyon 570 bin TL (Dinlenme kültür ve din hizmetleri), 5 milyon 180 bin TL (Sosyal güvenlik ve sosyal yardım hizmetleri)
HİSSE SATIŞI
Çayırova Belediye Meclisi’nin toplantısında ilk gündem maddesi olarak mülkiyeti belediyeye ait hisselerin satışında 48 taksit uygulama kararının revize edilmesi görüşüldü. Ancak Bakanlık’tan bir bilgilendirme beklendiği gerekçesiyle bu gündem maddesinde süre uzatımına gidildi. 
NÜFUS ARTTI BÜTÇE DÜŞTÜ
2020 mali yılı performans programının görüşülmesi esnasında CHP Grubu adına Muharrem Gökçe söz aldı. Gökçe, 2018 yılı tahmini bütçesinin 220 milyon TL olarak onaylandığını hatırlatıp ilçedeki nüfus artışına karşın bütçedeki rakamın düştüğüne dikkat çekti. Belediyede mevcut yönetimin bu dönemi, önceki dönemlerin yatırımlarını tamamlayarak, yeni yatırımda bulunmadan geride bırakacağını söyledi. Halis Koç da belediyenin yer satarak mı hizmet yapacağını sorup kent meydanını hatırlattı.
175, 220’DEN BÜYÜKTÜR
Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, CHP Grubu tarafından yapılan eleştirilerin aslında geride kalan 15 yıl içindeki icraatlarının ve hizmetlerinin ifadesi olduğunu söyledi. Koç’un sorusu üzerine oran olarak, 175’in 220’den büyük olduğunu öne sürdü. 
MESİRE ALANINDA KISMİ İNDİRİM
CHP Grubu 2020 yılı ücret ve tarifelerine de muhalefet ederken grup adına söz alan Salih Işık gerek düğün salonu gerekse Kuştepe mesire alanındaki kiralama artışlarına dikkat çekti. Uzun süren tartışmalar sonrası Kuştepe’de 1500 kişinin üzerinde olan kiralamalarda kademeli olarak indirime gidildi. 2020-2024 stratejik planı oy çokluğu, 2020 yılı mali bütçe kararnamesi oy birliği, hizmet karşılığı alınacak hizmetler oy birliği, 2020 yılı tahmini bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi.
Kasım ayı olağan toplantısının 1 Kasım Cuma günü saat 15.00’te toplanmasının karara bağlanması ile toplantı sona erdi. Toplantıyı AKP Çayırova ilçe yöneticileri, CHP Çayırova Kadın Kolları Başkanı Suna Çınar, CHP Çayırova İlçe Başkan adayı Cihan Soyluçiçek, Cumhuriyet Kadınları Derneği Çayırova Şube Başkanı Emine Özcan da takip etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.