Çayırovalı’nın şehirlerarası  otobüs çilesi sürecek

Çayırovalı’nın şehirlerarası otobüs çilesi sürecek

Çayırova’da yılların beklentisi olan, şehirlerarası otobüslere indi bindi için alan temini rafa kalktı. Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Kurtköy’e tasarlanan otogardan ötürü otoban üzerinde otogara sıcak bakılmadığını söyledi

Çayırova’da ilçe halkının önemli sorun ve beklentilerinden olan, şehirlerarası otobüslerin ilçe sınırlarında yolcu indirme konusu tamamen rafa kalkmak üzere. Şehirlerarası yolculuklarda Gebze Otogarı ile Çayırova arasında neredeyse otobüs bileti bedeli kadar taksi masrafında bulunan Çayırovalıların bu sorunu yıllardır tartışılıyor, çözüm aranıyordu. Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, AKP Çayırova İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen basın toplantısında bu konunun hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

BAKANLIK OTOGARA SICAK BAKMIYOR

“Otobüsler konusunda biz bir çalışma yaptık. Ulaştırma Bakanı’na konuyu arz ettik. Şu anda inceleniyor. Kurtköy civarına büyük bir otogar yapılması düşünülüyor ve otoban üzerinde otogara pek sıcak bakılmıyor, bu açıdan netice olumsuz olabilir.”

HASTANE VE MEYDAN 2023'TE BİTECEK

Başkan Çiftçi toplantının açış konuşmasında ilçenin kronikleşmiş birçok sorununu çözdüklerini kaydedip Devlet Hastanesi’ne değindi: “O alanda yaklaşık iki ay sürecek kocaman bir hafriyat çalışması var. Bu çalışmanın kısa sürmesi için elimizden gelen desteği veriyoruz. Devlet hastanemizin ihalesi yapıldığında birileri karalar bağlamıştı, inşaata başlanacak dediğimizde ‘başlasınlar plaket vereceğiz demişti birileri, o plaketi bekliyoruz biz. 

Hastanenin yapım süresi 800 - 900 küsur gün olarak ihale edildi. Biz müteahhitten 2023’te bitecek diye bir söz aldık. Kent Meydanı’nın da ihalesi bitti, bir hafta sonra kadar sözleşmeyi imzalayacağız. Başladıktan sonra 2023 başları, 2022 sonları da onun resmi bitiş tarihi fakat orda da müteahhitten erken bitirmek anlamında söz almak istiyoruz. Resmi tarihi 2023.”

KSS İHALESİ YIL SONUNDA

Başkan Çiftçi, 7-8 yıldır yapılacağı söylenen küçük sanayi sitesi için Maliye’den 30 bin metrekare arsa edinip (b) planını hayata geçirdiklerini, proje çalışmasına başladıklarını, yıl sonuna doğru da ihalenin gerçekleşeceğini söyledi.

YERALTINDAN GERİLİM HATTI

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ilçede önemli sorun olan elektrik kesintileri ve yetersizliklere dairse şunları söyledi: “Elektrikle ilgili bazı mahallelerimizde büyük sorunlar yaşıyor. SEDAŞ hastanenin elektriğini şehirden karşılayacağına yönelik bir yazı yazmış. Biz bunu öğrendik ilgili arkadaşlarla beraber Ankara’ya TEİAŞ’a gittik. Neticede Kocaeli dışından Tepeören’den yüksek gerilim hattı çektiriyoruz yeraltından. Bu çalışma neredeyse tamamlandı.”

Haber: Arzum Kaymış

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.