Çayırovalılar hastane istiyor

Çayırovalılar hastane istiyor

 Binlerce vatandaş, sağlık hizmeti alabilmek için her gün başka ilçelerin yolunu tutuyor. Geçtiğimiz yıl açılan Toplum Sağlığı Merkezi ise kaderine...

 

Binlerce vatandaş, sağlık hizmeti alabilmek için her gün başka ilçelerin yolunu tutuyor. Geçtiğimiz yıl açılan Toplum Sağlığı Merkezi ise kaderine terk edildi. Nüfusu gün geçtikçe artan Çayırova, çevresindeki ilçelerin aksine hastane eksikliğini fazlasıyla yaşıyor. Gebze, Darıca ve Dilovası’nda hastane bulunmasına rağmen 100 bin nüfuslu Çayırova’da hastane bulunmaması, ilçe halkını olumsuz etkiliyor.

DOKTOR BİLE GELMİYOR!

Yaklaşık bir yıl önce açılan Toplum Sağlığı Merkezi, ilçe halkının sağlık hizmeti ihtiyacına cevap veremedi. Adeta atıl duruma gelen Toplum Sağlığı Merkezi’nde bazı bölümler kapatıldı, doktorların sayısı yok denecek kadar azaldı. Sağlık hizmeti almak isteyen Çayırovalılar, daha önce olduğu gibi yine her gün hastanelere ulaşabilmek için kilometrelerce yol kat ediyor.

İŞYERİ AÇAN ESNAF DA PERİŞAN

Çayırova’da yaşanan bu skandal, sadece vatandaşı değil, Toplum Sağlığı Merkezi’nin açılmasının ardından bölgeye yatırım yapan esnafı da sıkıntıya düşürdü. Vatandaşların artık bölgeye gelmemesinden dolayı iş yapamaz hale geldiğini ifade eden esnaflar, yakında kepenk kapatmak sorunda kalacaklarını, hiçbir yetkilinin bu soruna bir çözüm üretmediğini dile getirdiler. Yaşadıkları ilçede sağlık hizmeti alamamaktan dert yanan vatandaşlar ise, “Sağlık hizmeti, bina yapmakla olmuyor. Toplum Sağlığı Merkezi açıldı da ne oldu? Tam bir rezalet. Bu ilçenin sahibi yok mu? Her ilçede hastane var, burada yok. Biz bunu hak etmiyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.