Çayırova’da Türk Halk  Müziği. Yine ve yeniden

Çayırova’da Türk Halk Müziği. Yine ve yeniden

Çayırova Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu kuruluş sonrası ilk konserini 2019’da verdi. Pandemide durdu. Pandemi sonrası eski ekip toplanamadı. Yeni ekip çalışmalarını yine Ünal Dursun öncülüğünde başladı

 

Geride kalan pandemi süreci kısıtlamaları ile birlikte en ağır darbelerden birini kültür sanat alanına vurdu. Tiyatro toplulukları kapandı, geri dönüşü olmayacak şekilde müzisyen intiharlarına tanık olundu. Süreç kültür sanatın içinde amatörce yer alan toplulukları da olumsuz etkiledi. Özellikle belediyelerin çatısında yürütülen çalışmalarda kurulan topluluklar pandeminin getirdiği ayrılıktan sonra bir daha kolay kolay toparlanamadı.

YENİ EKİPLE YENİ ÇALIŞMA

 

8003-005.jpg

Çayırova Belediyesi’nde de pandemi öncesi kurulan Türk Halk Müziği Korosu, ilk konserini 2019 yılında verdikten sonra ikincisini tekrarlayamadı. O topluluk, pandemi sürecinin ardından yine bir araya gelemedi. Bir yenisi ise geçen yıl aralık ayından itibaren çalışmalarına başladı. Topluluk bir iki hafta daha üye kaydı kabul edecek.

 

8009-006.jpg

15 yaş üstü, 30’u kadın 20’si erkek yaklaşık 50 kişilik koroda eski ekipten de 6-7 kişi yer alıyor. Üst sınırın 80 kişi olarak belirlendiği koroya başvuru olması halinde bir süre daha takviye yapılacak. Koro provalarını Necmettin Erbakan Kültür Merkezi yanındaki bilgi evinde, pazar günü akşamları sürdürüyor.

KORO MAKSİMİM

80 KİŞİDEN OLUŞACAK

 

8004-006.jpg

Yeni koroyu da yine Darıca’da oturan müzik öğretmeni Ünal Dursun çalıştırıyor. Ünal Dursun koronun nisan veya mayıs ayı gibi ilk konserini vermeyi planladığını belirtip ilk konserin ardından aynı ekibin içinden, gençlik ve kadın koroları oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Saz ekibi diye de adlandırılan enstrüman ekibinin tamamının konservatuvar mezunlarından oluşacağını kaydeden Ünal Dursun, “Koro ekibi Çayırovalılar’dan, enstrüman ekibi dışarıdan takviye ile oluşacak. Bu ayın sonuna kadar koroya katılan olmak isterse yine dâhil edeceğiz. Koronun maksimum 80 kişi olmasını öngörüyorum çünkü geçmişte yaşadığımız deneyimlerden de esasla, koro kalabalıklaştıkça kalite düşüyor” dedi.

 

LİSANSINI İTÜ’DE, YÜKSEK

LİSANSINI YILDIZ’DA TAMAMLADI

 

Aslen Artvin eşrafından olan Ünal Dursun liseyi Darıca Aslan Çimento Endüstri ve Meslek Lisesi’nde okudu. İstanbul Teknik Üniversitesi, Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’nda müzik teknolojileri bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını Yıldız Teknik Üniversitesi’nde müzik ve sahne sanatları alanında yaptı.

 

Çizgi Ötesi Müzik Koleji’nde müzik öğretmenliği, Gebze Belediyesi Meslek Edindirme Kursu – GESMEK’te bağlama öğretmenliği ve koro şefliği yaptı. Aynı zamanda Ülker Fabrikası’ndaki koroda da şeflik üstlendi. 2018-2020 yılları arasında Kulis Haber’de köşe yazıları yayınlandı.

ULUSAL VE ULUSLARARASI

BİRİNCİLİKLER EDİNDİ

2012 yılında Kocaeli Valiliği’nin THM alanında liseliler arasında düzenlediği yarışmada birincilik edindi. Üniversite öğrencisiyken, Karabük Üniversitesi’nin bağlama yarışmasında, icrada birinci oldu. 2014’te İtalya, Palermo’daki etnik müzik festivalinde aynı başarıya imza attı. 2018’te de Bal Prodeksiyon tarafından düzenlenen yarışmada birincilik edindi.

 

8020-002.jpg

 

Koroya türkü sevmeyi sevenleri kabul ettiklerini ancak müzik kulağı, tonda kalabilme gibi özellikler aradıklarını kaydeden Ünal Dursun’un uzmanlık alanı bağlama ve Türk Halk Müziği. Kendisine ait besteleri de olan Dursun ilk albümünü 2024 yılında çıkartma hazırlığı içinde.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.