Çayırova’da TİS Bilmecesi. Çiftçi: 4'ünde imzalanacak. Hizmet-İş: Somut birşey yok

Çayırova’da TİS Bilmecesi. Çiftçi: 4'ünde imzalanacak. Hizmet-İş: Somut birşey yok

Çayırova Belediye Meclisi’nin şubat ayı olağan toplantısında Hizmet-İş ile Yerel-Sen aracılığıyla sürdürülen TİS de gündeme geldi. Başkan Bünyamin Çiftçi, “4 Şubat’ta imzalayacağız”, Hizmet-İş Kocaeli’den Mehmet Avcı, “Bize ulaşan somut bir şey yok dedi

Çayırova Belediye Meclisi’nde Şubat ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi başkanlığında gerçekleşti. Beş gündem maddesiyle gerçekleşen toplantıda gündem dışı bir konu, gündem maddelerinden baskın çıktı.

Bilindiği üzere Çayırova Belediyesi’nin taşeronda çalışan işçilerinin yeni dönem toplu sözleşmesi için işvereni temsilen Yerel-Sen ile işçiyi temsilen Hizmet-İş Kocaeli Şubesi’nin görüşmeleri sürüyordu. Bir önceki sözleşmede uyuşmazlık olunca Yüksek Hakem Kurulu’na havale edilen konuda YHK belediye emekçilerine yüzde 4 zammı “imza” adı altında dayatmıştı.

GREV OYLAMASINA ERKEN ÇIKMIŞLARDI

Toplu sözleşme görüşmelerinde henüz ücret maddelerine geçilmeden Hizmet-İş olası uzlaşmazlık halinde konunun yine YHK’ya gitmemesi için grev oylamasına gitmiş ve grev kararını aldırmıştı. Kamuoyu grev oylamasını grev kararı olarak algılarken konu Çayırova Belediye Meclisi’nin bugünkü toplantısında da gündeme geldi. Başkan Çiftçi sendika ile sözleşmeyi 04 Şubat Perşembe günü imzalayacaklarını söyledi.

AVCI: SOMUT BİR ŞEY YOK

Çiftçi toplantının bitiminde işçi maaşlarında yüzde kaç oranında artış olacağına dair sorumuzu yanıtsız bıraktı. Öte yandan Hizmet-İş Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy’a ulaşılamazken Ersoy’un Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ile görüşmede olduğu öğrenildi. Şube yönetiminden Mehmet Avcı ise, “Çayırova için görüşmeler sürüyor. Şu an somut bir şey yok” dedi.

KENT MEYDANI İÇİN

ÇİFTÇİ’YE YETKİ

Öte yandan belediye meclis toplantısında belediyeye ait dört aracın hurdaya ayrılması, bir paletli buldozer ile bir paletli eksvatörün satılması, belediye mülkiyetindeki Hazine tarafından çeşitli kamu kuruluşları için işgalli belediyeye ait 11 taşınmazın belediyenin vergi borcundan mahsup edilmesi kaydıyla Hazine’ye devri, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün yeni yönetmeliği ve kent meydanı projesi için KBB ile ortak proje yürütülmesine dair Başkan Çiftçi’ye yetki verilmesi; beş gündem maddesi de oy birliğiyle kabul edildi.

Detaylar yarın…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.