Çayırova’da semt polikliniğine  cepheli semt evi açtılar

Çayırova’da semt polikliniğine cepheli semt evi açtılar

Türkiye Komünist Partisi – TKP, Kocaeli’deki ilk semt evini Çayırova’nın Özgürlük Mahallesi’nde açtı. Semt polikliniğine cepheli semt evinin açılışına TKP Merkez Komite Üyesi Alpaslan Savaş da katıldı

tkp-1-001.jpg

Türkiye Komünist Partisi ülkenin her yerinde semt evleri, köy evleri ve işçi evleri açmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaptığı büyük etkinliklerin ardından sayısı doksana yaklaşan yerlerin açılışına hız vereceğini açıklayan TKP, Balıkesir Bandırma ve Bursa Mudanya semt evlerini açmıştı. Dün; İstanbul Esenyurt'ta bir işçi evi, Gebze Çayırova'da, Ankara Cebeci ve Sokullu'da da semt evleri açılışı gerçekleşti. Çayırova’daki semt evi TKP’nin Kocaeli’deki ilk semt evi özelliğine sahip.

tkp-4-001.jpg

Özgürlük Mahallesi, Uğur Mumcu Caddesi, 232 Sokak üzerinde; lokasyon olarak da Farabi Devlet Hastanesi’ne bağlı Çayırova Semt Polikliniği’ne cepheli. Açılışa TKP Merkez Komite Üyesi Alpaslan Savaş ve Gebze İlçe Başkanı Hande Tunca ile birlikte çok sayıda parti üyesi ve vatandaş katıldı.


tkp-2.jpg

 

UMUDU BİRLİKTE ÇOĞALTALIM

TKP tarafından açılışa dair yapılan açıklamada, “Kocaeli’de ilk semt evimizi Çayırova, Özgürlük Mahallesi’nde açtık. Hak gasplarına, zorbalıklara, yoksulluğa karşı semt evlerimizde yan yana gelerek dayanışma ve örgütlülüğü büyütüyoruz. Sen de gel, umudu birlikte çoğaltalım” görüşlerine

BU ALÇAK SÖMÜRÜDEN

KURTULMAK İÇİN KURULDU

 

Açılış konuşmasını  küçük yaşlardan bu yana çalışmakta olan, Özgürlük Mahallesi’nde yaşayan, motor mekanik ustası Ferhat Aygün yaptı. 

 

Ferhat Aygün " Beni buradaki herkes tanır. Küçük yaşlardan bu yana çalışmaktayım. Sadece ben değil bu bölgenin çocuklarına biçilen roldür bu. Emek vermek güzeldir. Fakat sömürülmek kötü. O yüzden bu semt evi bu alçak sömürüden kurtulmak için katkı sağlamak için kuruldu" dedi.

 

Ardından sözü Kocaeli Milletvekili Adayı Rüveyda Betül Süslü aldı. Semt evi açılırken epey yorulduklarını ama buna değdiğini belirten Süslü, dayanışmanın önemli ve en gerekli şey olduğunu belirtti. Konuşmasının sonunda mahalledeki dostları semt evini büyütmeye çağırdı.

 

Mahallede yaşayan parti gönüllüsü Devrani Koç ise "Burada bizlerin en fazla ihtiyacı olduğu şeyi tüm dostlarımızın emeğiyle açtık. Bu mahallede yaygınlaşmak gerekiyor. Bu da bizlere çok görev düştüğünü göstermektedir” diye konuştu.

 

EMEKÇİYE ÖDÜL YOK

                                    

Son sözü Türkiye Komünist Partisi Merkez Komite Üyesi Alpaslan Savaş aldı. Savaş bölgenin işçi havzasında önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Bilişim Vadisi’nde 18 milyar dolar ihracatla övünen patronlara değinen Savaş, burada ödül alanların içerisinde bu değeri üreten emekçilerin olmadığını ve yoksullukla boğuştuğunu söyledi.

 

ENERJİSA’YI ARADAN

ÇIKARTIN. FİYAT DÜŞER

 

TKP'nin ülkenin şu anda yaşanan, tüm sorunlarına gerçekçi ve kökten çözüm üreten yola ve programı sahip olduğunu kaydeden Alpaslan Savaş, "İktidara aday olan düzen partilerine soruyoruz. Nasıl çözeceksiniz konut sorununu? Nasıl çözeceksiniz artan fatura fiyatlarını, yoksulluğu nasıl çözeceksiniz? Bizim bunların hepsine cevabımız var. Kaldırın rant peşinde koşan müteahhitleri , aradan çıkarın Sabancı'nın Enerjisa'sını işte o zaman fiyatlar düşer” dedi.

 

Çayırova Özgürlük Semt Evi açılışına katılan dostlarının partiye katılmalarını, burayı büyütmek gerektiğini belirten Alpaslan Savaş'ın konuşmasının ardından, açılış müzik dinletisi ile devam etti.

 

İŞÇİ HAKLARI EĞİTİMİ

 

Çayırova Özgürlük Semt Evi'nin etkinlikleri aylık olarak mahalleli ile paylaşılacak .Semt evinde ücretsiz çocuk etkinlikleri, kitap okuma grupları, işçi hakları eğitimi, memleket sohbetleri ve çeşitli etkinlikler yapılacak.

 

Çayırova Özgürlük Semt Evi gelecek olan kışta, sıcacık çay ve sohbetle mahallede dayanışmanın adresi olacak.

 

tkp-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.