Çayırova’da ölen işçileri anımsattı

Çayırova’da ölen işçileri anımsattı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu Çayırova’da 4 işçinin ölümü ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Gergeroğlu şunları ifade etti:

“Çayırova'da bu 4 insan yana yana, kavrula kavrula öldüler, 4 tane gariban Suriyeli mülteciydi, öldü gitti. Bunun hesabı sorulmadığı yüzleşilmediği için bugün Sakarya Patlaması oldu!

Yine en son Sakarya'da bir havai fişek patlaması oldu. Bakın, bu patlama niye oldu? Hepimiz çok iyi biliyoruz. Çünkü bir sene önce -ben Kocaeli Milletvekiliyim- Kurban Bayramı'nın 1'inci gününde Kocaeli Çayırova'da 4 mültecinin öldüğü bir fabrika yangını oldu. Biliyor musunuz? Ben Sakarya'daki havai fişek patlamasının neden olduğunu çok iyi biliyorum arkadaşlar. Neden biliyor musunuz? Kocaeli Çayırova yangınını çok yakından takip ettim, tüm bilirkişi raporlarını adım gibi ezbere biliyorum. Bilirkişi raporu, A'dan Z'ye çok büyük, vahim hataları ortaya koyuyor. Buna rağmen, verdiğimiz soru önergelerine bir yıl oldu, cevap verilmiyor, idari ve adli herhangi bir ciddi olay yok. Bakın, Kocaeli Çayırova'da bu 4 insan yana yana, kavrula kavrula öldüler, 4 tane gariban Suriyeli mülteciydi, öldü gitti. Kimse onları sormuyor şu anda. Ve şu anda ne oldu? Sakarya'da 6 kardeşimizin hayatları yanarak sonlandı. İşte, bunlar boşuna değil arkadaşlar. Türkiye'deki manzaralar bunlardan dolayı çıkıyor ve sizin iktidarınızın sonucu bunlar.

Şu anda baroları neden değiştirmeye çalıştığınız apaçık ortada ve bizim buna neden muhalefet ettiğimiz de apaçık ortada.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.