Çayırova’da ikinci kitap fuarı kapılarını açtı

Çayırova’da ikinci kitap fuarı kapılarını açtı

Çayırova’da Çayırova Belediyesi tarafından düzenlenen kitap fuarının ikincisi törenle başladı. 10 gün süreli fuar, 31 Ekim Pazartesi günü akşamına kadar sürecek

Çayırova’da ilki 2019 yılında Çayırova Belediyesi tarafından düzenlenen, 2020’de pandemiden ötürü ara verilen kitap fuarının ikincisi katılımın çok yoğun olduğu bir törenle başladı. 31 Ekim Pazartesi günü akşamına kadar sürecek fuarda ulusaldan ve yerelden 60 yazar söyleşi, imza günü ve konferansta kitapseverler ile bir araya gelecek. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde 10 gün sürecek fuar her gün 10.00 – 21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Söyleşi ve imza günlerinin bir kısmı, okullarda gerçekleşecek.

 

bunyamin-ciftci-004.jpg

İLÇEYİ İMAR, GELECEĞİ İNŞA

Fuarın açılış töreninde ilk konuşmayı Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi yaptı. İlçeyi imar ederken geleceği de inşa etmeyi en büyük sorumluluk olarak gördüklerini kaydedin Çiftçi, “Bir kentin geleceğini inşa etmek o şehrin kültürüne hizmet etmek demektir” diyerek belediyenin tiyatro toplulukları, müzik korosu, bilgi evleri gibi kültür sanat çalışmalarına değindi. Bu yıl ilkine nazaran daha dolu bir programla kitap fuarını açtıklarını belirten Çiftçi, 14 bin öğrenciye kumbara dağıttıklarını, imza günleri ve söyleşilerde öğrencilere 5 bin kitap hediye edileceğini, sıfır atık sisteminin önemini vurgulamak amacıyla da geri dönüşümü mümkün torbaların kullanılacağını dile getirdi.

 

saygi-015.jpg

BU TÜR ETKİNLİKLER ARTMALI

Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen sözlerine Başkan Çiftçi’yi kutlayarak başladı. Sürekli okuyan ve kendini geliştiren bir milletin mensupları olduğumuzu kaydeden Gözen, “Kitap fuarının birincisi pandemi öncesi yapıldı ve büyük bir memnuniyet oluşturdu. İnşallah bundan sonra da bu tür etkinliklerin sayıları artarak devam eder. İlmin ve irfanın her türlüsünü siz gençlere aktarmak ve bu yolda sizleri geliştirmek en büyük dileğimiz. Kitap fuarımızın hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum” dedi.

 

cocuklarla.jpg

KİTABIN KOKUSU DOKUSU BAŞKA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak kitap fuarının hayırlara vesile olmasını diledi. Ekranlar, tabletler ve televizyonlar ne kadar çoğalırsa çoğalsın kitabın dokusu ve kokusunun başka olduğunu kaydeden Çakmak, okurun yazar ile tanışması ve buluşmasının da ayrı bir haz olduğuna dikkat çekti. Öğrencilere ve velilere evlerinde kütüphane oluşturmalarını tavsiye eden Çakmak, “Bilgili insanlar değer görür. Değer görmenin kolay yollarından biri de çokça okumak. Okuyan okuduğunu aktaran herkes çok kıymetli" diye konuştu.

 

halkimiz-011.jpg

TESADÜF DEĞİL

AKP Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Çayırova Belediyesi’nin Büyükşehir Belediyesi’nin ardından ama ilçe kategorisinde kitap fuarı düzenleyen tek ilçe belediyesi olduğunu hatırlatarak Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ve ekibini kutladı. Dini inancımızın ‘Oku’ emriyle başladığını, Osmanlı ve tarihimize baktığımızda her padişahın birçok eğitim aldığını belirten Katırcıoğlu, “600 yıl üç cihana medeniyeti yaymak tesadüf değil. Bunlar bizi güçlü Türkiye yapan çok önemli değerlerimiz” dedi.

 

kitap-007.jpg

OKUMA SÜRESİ 1.5 DAKİKA

Yapılan araştırmalarda günümüzde Türkiye’de okuma süresinin 1.5 dakikaya kadar indiğini, bu süreyi 30 – 60 dakikaya çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Katırcıoğlu bu konuda anne babalara büyük görev düştüğünü söyledi. Ailelerde her günün yarım saatinin kitap okumaya ve ardından okunulan kitaba dair sohbete ayrılmasını istedi. Sanatla ilgilenen bir kişi olarak herkesin sanatla ilgilenmesini önerdi.

 

ilgi-010.jpg

KADINLAR İÇİN KOOPERATİF

Meclis ve Hükümet’in çalışmalarına da değinen Katırcıoğlu pandemi sürecini gelişmiş birçok ülkeye kıyasla sağlık bakımından az hasarla atlattığımızı, esnafa önemli vergi muafiyetleri sağlandığını, kadınların gerek ülke gerek aile ekonomisine kazanımda bulunmaları için kooperatifleşme konusunda önemli adımlar atıldığını söyledi.

 

yayinevi.jpg

YOĞUN İLGİ

Kitap fuarının açılışına AKP Çayırova İlçe Başkanı Servet Günay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç’un da aralarında bulunduğu siyasiler, bürokratlar, belediye başkan yardımcıları ile birlikte çok sayıda okuldan öğrenci, öğretmen ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan açılış programı protokol konuşmalarının ardından kurdele kesimi ve fuarın gezilmesi ile devam etti.

 

gezdiler-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.