Çayırova’da hava kirliliği

Çayırova’da hava kirliliği

 Çayırova’ya doğalgaz verecek olan PALGAZ’ın yapılan sözleşmeye göre dört ilçe arasında öncelikle Çayırova’nın alt yapı çalışmalarını...

 

Çayırova’ya doğalgaz verecek olan PALGAZ’ın yapılan sözleşmeye göre dört ilçe arasında öncelikle Çayırova’nın alt yapı çalışmalarını bitirmesi gerekirken, Çayırova sona kaldı. Yıllardan beri Çayırova’nın doğal gaz alt yapısını bitiremeyen PALGAZ Çayırova’yı kış aylarında yoğun bir hava kirliliği ile karşı karşıya bıraktı.

AĞIR DUMAN BASKISI VAR

 

Çayırova Emek, İnönü ve Özgürlük mahallerinde doğalgaz alt yapısının tamamlanmaması nedeniyle özellikle akşam saatlerinde soba bacalarından çıkan duman nedeniyle nefes almak zorlaşıyor. Bu bölgelerde yoğu kömür kullanımı devam ederken, havadaki karbon monoksit gazı oranı da yükseliyor. Mahalle sakinleri özellikle akşam saatlerinde yaşanan hava kirliği nedeniyle üst sonulum yolu rahatsızları, alerjik bronşit ve astım hastalığının bölgede hızla yayıldığını belirterek Palgaz’ın bu bölgede alt yapı çalışmalarını bir an önce tamamlamasını istiyorlar. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.