ÇAYIROVA’DA:  Dere yatağına takasla tapu verildi

ÇAYIROVA’DA: Dere yatağına takasla tapu verildi

Çayırova İnönü Mahallesi’nde, dere yatağında evleri olan vatandaşlar bu gerekçeyle tapu alamıyordu. Ama yerleri imar planında yapılan değişiklikle bir başkasına verildi. Onlar şimdi şahıs arazisinde “işgalci” konumunda.

Çayırova İnönü Mahallesi, 117/1 Sokak, dere yatağının yakınındaki Hazine arazisi üzerinde yer alan konutlarına bu gerekçeden ötürü tapu edinemeyen vatandaşlar, büyük şok yaşadı. Çayırova Belediye Meclisi’nde 14 Ocak 2016 tarihinde alınan, meclis onayının ardından askı süresi de dolan karara göre Emek Mahallesi, Akçakoca İlkokulu yakınındaki toplam altı arsa yeşil alana çevrildi. Yeri alınan vatandaşlardan Hasan Düzenli’ye ise dayısı Feyzullah Söğüt’ün iki binasının yer aldığı arsalar verildi. Söz konusu yerde iki katlı bir binada Feyzullah Söğüt ile birlikte iki aile, tek katlı bir binada ise Fadime Sevgi isimli kadın yaşıyor.
MUHTARLAR DA BİLGİLENDİRİLMEDİ
İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Murat Koca konuya dair yaptığı bilgilendirmede, “Akçakoca İlkokulu’nun altında birinde üç katlı bina olan toplam altı arsayı park alanına çevirmişler. Söz konusu plan tadilatı ile bizim bölgeyi de konut alanına açmışlar” dedi. Söz konusu belediye meclisi kararından ne Akse ve İnönü Mahallesi muhtarlarının, ne de vatandaşın bilgilendirilmediğini kaydeden Uçar, dönemin muhalefetteki meclis üyelerine de sitem etti:
TESADÜFEN ÖĞRENDİK 
“Söz konusu karar önce Çayırova Belediyesi İmar Komisyonu’nda, ardından Çayırova ve Kocaeli Büyükşehir Belediye meclislerinde oy çokluğu ile onaylandı. Komisyonda CHP’den Kemal Karagül ve Saadet Partisi’nden Ali Uçar ret etmişler ama neyi ret ettiklerini, bilmeden etmişler. Bize de bilgi vermediler. Yani yaşanan bu süreçten kimsenin haberi yok, tesadüfen öğrendik.
Akse Mahallesi, Akçakoca İlkokulu’nun yanında 330 metrekare arsası olan (Hasan Düzenli) vatandaşa burada iki komşumuzun evinin olduğu arsayı vermişler. İlgililer vatandaşı getirip, ‘Senin yerin burası’ diyorlar. Komşumuz da, ‘Burası benim yerim. Niye ölçüyorsunuz’ deyince vatandaş, ‘Olur mu? Tapu var. Belediye bize burayı verdi’ diyor. 
DAYI YEĞENE DENK GELDİ
Yine tesadüfen, bu takas dayı yeğene denk geliyor. ‘Dayı ile yeğen anlaşır’ deniliyordu ama arsanın sahibi bedelinin 350 bin lira olduğunu söyleyip ya paranın ödenmesini, ya da arsanın boşaltılmasını istedi. Biz de böyle bir duruma müsaade etmeyeceğimizi ve muhatabımızın belediye olduğunu söyledik. 
BÜNYAMİN ÇİFTÇİ’DEN
ÇÖZÜM BEKLİYORUZ

Geçmiş dönemin belediye başkanı Şevki Demirci ve belediye meclisi bundan sorumludur. Şu anki başkan Bünyamin Çiftçi’nin ve belediye meclisinin de sorunu çözmesini de mahalle sakini olarak, dernek başkanı olarak istiyoruz. Biz bu aşamada komşularımızın yanında yer alacağız. 
NE DEĞİŞTİ?
117/1 Sokak’taki bu yerde yaklaşık 30 senedir, iki hanede aileler oturuyor. Aynı yerler için geçmişte belediyelere tapu için başvuruda bulunuldu ama, ‘Burası dere yatağıdır. Kamu arazisidir. Buraya tapu verilmez’ diye yazılı yanıtlar verildi. Ne değişti de buraya şimdi tapu verdiler. Muhalefete de kızgınız, CHP’den Halis Koç ile de konuştuk. Konu askıya çıktığında haberimiz olsaydı, itiraz ederdik. 
KAVGA DÖVÜŞLE DEĞİL
İki komşumuz mağdur edilmiştir. Geçmişte olan bir olay ama çözecek olan Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ve belediye meclisidir. Konuyla ilgili olarak vatandaşlar tarafından dava açılacak. Gerekçemiz, bize haber verilmemesidir. Biz kavga dövüş ile değil herkes gibi, adam gibi yaşamak istiyoruz.”
ÇIKARTMAK İSTİYORLAR 
60 yaşındaki Fadime Sevgi, 28 senedir yaşadığı yerden çıkartılma korkusunu yaşıyor. Eşi Rıza Sevgi’yi 7 ay önce kaybeden Fadime Sevgi tek başına yaşam mücadelesini sürdürüyor. Konuyu öğrendikten sonra damadı ile birlikte belediyeye gittiğini belirten Sevgi,  “Başkan yardımcısı ile görüştük. ‘Yıkabilirler, ben verdim’ diye bizi azarladı. Yıllardır vergisini ödediğimiz yerden bu şekilde çıkartılmak istemiyoruz” dedi.
HABERİM OLMALIYDI 
Feyzullah Söğüt iki katlı binasında altlı üstlü iki aile yaşadığını belirtip belediyede bir başkan yardımcısının kendisine, bulundukları arsanın yeğeni tarafından alındığını söylediğini belirtti. Söğüt, “Yerim satıldıysa, haberim olmalı” dedi. 
BELEDİYE GİDERMELİ 
Yeğeni Hasan Düzenli’nin belediye tarafından yapılan imar değişikliği sonrası yerine aldığını kaydeden Söğüt, “Benden önce yeğenim, sonra yandaki komşumla anlaşmamı istiyorlar. Komşunun hakkını niye ben vereceğim. Beni de, yeğenimi de mağdur eden belediyedir. Yeğenim benden 350 bin lira istiyor, ben de o kadar para olsa gidip iki daire satın alırım. Diyelim ki yeğenimle anlaştım. Komşumun hakkını kim verecek? Benim de, yeğenimin de mağduriyetini giderecek olan belediyedir.” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.