Çayırova Teknik Bahçıvanlık Okulu kitaplaştırıldı

Çayırova Teknik Bahçıvanlık Okulu kitaplaştırıldı

Tarihçi Rıdvan Şükür’ün, kaleme aldığı okul tarihi incelemesinde; 4027 dönümlük okul arazisi içinde yapılan tarım çalışmaları ve eğitim faaliyetleri detaylı olarak gözden geçirildi.

Tarihçi Rıdvan Şükür’ün, kaleme aldığı okul tarihi incelemesinde; Çayırova Teknik Bahçıvanlık Okulu'nun 1943'te başlayan 1985 yılında son bulan eğitim serüveni incelenmiş, 4027 dönümlük okul arazisi içinde yapılan tarım çalışmaları ve eğitim faaliyetleri detaylı olarak gözden geçirildi.
Okuldan yıllar önce mezun olmuş öğrenciler ile yüz yüze görüşmeler gerçekleştirerek anılarından istifade eden Şükür, dönem gazetelerinde yer alan okul haberleri ve ihale ilanları dışında yüzlerce belgeden faydalanmış. Okul öğrencilerine ait okul karnesi ve Teknik Bahçıvan diploma örnekleri kitap içerisinde yer almaktadır. Öğrenci albümlerinden ve arşivlerden derlediği belge niteliğindeki fotoğraflar ile çalışmasını zenginleştirmiş.
Tarihi geçmişi ve birikimi ile ciddi bir eğitim kurumu olan Çayırova Teknik Bahçıvanlık okulunda kutlanan Toprak bayramları ve Tarım okulları kongreleri hakkında hazırlanan kitap içerisinde ciddi bilgiler bulunmakta.
Rıdvan Şükür, bu çalışmasında okulun tarihçesini detaylı olarak ele almakta, dönemi içerisinde burada yaşananları değerlendirerek, unutulan tarihine dikkat çekip, hatırlatmayı hedeflemekte.
350 sayfalık kitap, okul hakkında detaylı olarak hazırlanan ilk çalışma özelliğine sahip.kitap-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.