Çayırova kültür sanat da üretmeli

Çayırova kültür sanat da üretmeli

İYİ Parti Çayırova Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Pınar Uysal sanayi yoğun ilçede yapısal önceliğin kültür merkezinden önce hastaneye verilmesi gerektiğini söyledi.

 

 

 

** Ancak öyle bir merkez varken fırsattan istifade kültür sanatın her alanında Çayırovalılar’ın içinde yer aldığı bir üretimin mümkün olduğunu dile getirdi: “Meclise girersem önceliğim olacak.”

 

 

31 Mart’taki yerel seçimlerde Millet İttifakı’nın günümüz itibariyle hayat bulmadığı Kocaeli’nin tek ilçesi Çayırova’da İYİ Parti yarışa İlhami Bayrak ile dâhil olacak. Bayrak ile birlikte İYİ Partili meclis üyeleri de yerelde iktidar partisin meclis üyesi olabilmek için çaba sarf edecek. Onlardan biri, İYİ Parti’den belediye meclisinin ilk aday adayı Pınar Uysal…

İYİ ÇAYIROVA’DA KURUCU YÖNETİCİ

Kars’ın Merkez İlçesi’ne bağlı Bülbül Mahallesi eşrafından sosyal demokrat kökenli ailenin bireyi olarak Kars’ta dünyaya gelen Pınar Uysal, İYİ Parti kurucu ilçe yönetim kurulu üyesi. Mehmet Şeref Uzunal başkanlığındaki mevcut yönetimde de ilçe sekreteri olarak görev yapan Uysal, geçen sene aralık ayının ortalarında ilçe yönetimindeki görevinden istifasını belediye meclisine girebilmek için verdi. Dosyasını Başkan Uzunal’a yine ay içinde teslim etti.

Uzunal belediye meclisine girerse önceliği sağlık ile kültür ve sanata verecek… Onun bu ilgisinde şüphesiz yakın akrabası, Gebze’nin kültür ve sanattaki aktif ve üretken sivil toplum örgütlerinden BİLKAR’ın tiyatro topluluğu yönetmen oyuncularından Derya Ağdaş’ın da etkisi var.

 

HASTANE YERİNİ GÜNDEME GETİRECEK

 

Uysal adaylığına dair yaptığı değerlendirmede, “Belediye meclisine aday gösterilip yerelde iktidarı edinen İYİ Parti’nin üyesi olarak girsem de, veya belediye meclisinde ana muhalefet/muhalefet olarak kalacak İYİ Parti’nin üyesi olarak girsem de önceliğim Çayırova’nın merkezi bir yerine hastane kazandırılması olacaktır. Hastane yeri olarak ilan edilen yerin önce iptali, sonra daha merkezi ve ulaşılabilir bir yere kurulması için elimden gelen tüm çabamı göstereceğim. Bu konunun gündeme gelmesi dahi Çayırova’da bir dinamiği harekete geçirecek, aynı amaç doğrultusunda bir araya getirecek ve güç oluşturacak, istediği sonucu da edinecektir” dedi.

 

ÖNCELİK HASTANEYE VERİLMELİYDİ

 

Yüzme sporu ile ilgilendiğini, aynı zamanda iyi bir sinema ve tiyatro izleyicisi olduğunu, oğulları Rüzgâr’ın hafta sonlarını da bu tür ortamlarda değerlendirmekten büyük keyif aldığını kaydeden Uysal; “Çayırova Belediyesi doğrusu yanlışı ile ilçemize bir kültür merkezi kazandırmıştır. Bana soracak olursanız elbette kültür sanat çok önemli ama sağlık daha önemli. Çayırova’nın önceliği sağlıktı ve o yeşil alan madem imara açılacak. Hastane olarak değerlendirilmeliydi” diye konuştu. Uysal şöyle devam etti:

 

SADECE TÜKETMEKLE OLMAZ

 

“Buna karşın ilçeye kazandırılan bir kültür merkezi var ve en iyi şekilde, en üretken şekilde değerlendirmek gerekir. Belediye meclisine seçildiğimde bir diğer önceliğim o merkezin kültür sanat etkinlikleriyle cıvıl cıvıl olduğu, ama bunun sadece tüketimle sınırlı kalmaması ve üretken bir kültür merkezi haline gelmesi olacaktır.

 

KÜLTÜR SANATTA ÜRETKEN OLMALIYIZ

 

İzlediğimiz her konser, film, tiyatro da bir tüketimdir. İlçeye dışarıdan müzik, tiyatro topluluğu getirip izlettirmek elbette önemlidir çünkü sanatın dili ulusal hatta evrenseldir. Ama üretken de olmak gerekir. İlçemizde müzik, tiyatro, resim dâhil olmak üzere kültür sanatın her alanında kurulması belediye tarafından önce teşvik edilip sonra lojistik destek sağlanacak sivil toplum örgütleri çatısında bunu sağlamak mümkün” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.