Çayırova Cumhuriyet için yürüdü

Çayırova Cumhuriyet için yürüdü

  Cumhuriyetin kuruluşunun 90 yıl dönümünde resmi kutlamaların yanı sıra, Çayırova’da CHP ve demokratik kitle örgütleri Cumhuriyet Yürüyüşü...

 

 

Cumhuriyetin kuruluşunun 90 yıl dönümünde resmi kutlamaların yanı sıra, Çayırova’da CHP ve demokratik kitle örgütleri Cumhuriyet Yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşlere binlerce vatandaş katıldı.

Çayırova’da Fatih Caddesi tünelinin önünden saat 18.00’de toplanan CHP’liler, demokratik kitle örgütleri ve vatandaşlar, fenerlerle Cumhuriyet ile ilgili sloganlar ve alkışlar eşliğinde yürüdüler.  Yürüyüşçüler, ellerinde yüzlerce metre uzunluğunda Türk bayrağı ile Atatürk posterleri taşıdılar. Yürüyüşe CHP Çayırova ilçe başkanı Rasim Meriç, İlçe Yönetim kurulu üyeleri, Çayırova Belediye Başkan Adayı Timur Koç, eski ilçe başkanı Veysel Suludere, eski Belediye Başkan adayı Dr. Hamit Tandoğdu, belediye meclis üyeler, aday adayları,  partinin önde gelen isimlerinden Emine Özcan ve parti üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı. Yürüyüşçülere evlerindeki vatandaşlar pencerelerinden, esnaflar ise kapı önlerine çıkarak alkışlarla destek verdiler.

 

BU YÜRÜYÜŞ ÇANAKKALE’DE BAŞLADI

 

Kalabalığa yönelik konuşan CHP Çayırova ilçe başkanı Rasim Meriç, Cumhuriyetin büyük bedeller ile Mustafa Kemal öncülüğünde kurulduğunu, bunun temellerinin ise Çanakkale’de atıldığını söyledi. Meriç,  Cumhuriyete sahip çıkmanın bağımsızlık, özgürlük ve vatana sahip çıkmakla eş değer olduğunu söyledi.

 

CUMHURİYETİN KIYMETİNİ BİLMEK GEREKİYOR

 

CHP Çayırova Belediye Başkan adayı Timur Koç, yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin dünyanın en iyi idare şekli olduğuna dikkat çekerek, “Cumhuriyet demokrasi ve özgürlük demektir. Cumhuriyet, herkese fırsat eşitliği, ırk, din, dil, inanç ayrımcılığının olmadığı bir sistemdir.  Ben belediye Başkan adayı seçildim ama o gün, bu günkü kadar sevinmemiştim. Bu kalabalık Cumhuriyete sahip çıkışın bir ilanıdır. Geçen genel Başkanımız Kılıçdaroğlu dedi ki,  Cumhuriyet olmasaydı, Abdullah Gül Cumhurbaşkanı, Erdoğan Başbakan, ben de CHP genel başkanı olamazdım. Bu sözler her şeyi anlatmaya yetiyor. Cumhuriyet olmasaydı, Akbaş belediye başkanı, Yaşar Alkan belediye başkan aday adayı, Timur Koç da belediye başkan adayı olamazdı. Cumhuriyet halkın yönetimidir, Paşalar ve padişahların değil. Cumhuriyetin kıymetini bilmek gerekiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.