Çatısı akan okulda Halk Meclisi

Çatısı akan okulda Halk Meclisi

Gebze Belediyesi’nin Cumhuriyet’teki Halk Meclisi, Ertuğrulgazi İlkokulu izbe görünümlü salonunda gerçekleşti. Okul müdürü Özcan Çınar ve veliler Büyükgöz’e akan çatıyı ve güvenlik kaygısını anlattı

Gebze Belediyesi’nin bu dönem üçüncü turu gerçekleşen Halk Meclisleri’ne ekseri olarak toplantının gerçekleşeceği mahallede kahveler veya düğün salonları, varsa belediyeye ait tesisler ev sahipliği yaparken market sıkıntısı dahi yaşanan Cumhuriyet Mahallesi’nde uygun kahve bulunamayınca, Ertuğrulgazi İlkokulu’nun toplantı salonu tercih edildi.

404.jpg

Programda sunumu üstlenen Ramazan Zor, Okul Müdürü Özcan Çınar ile okul idaresi ve öğretmenlerine salonu tesis ve toplantı esnasında görevde olmalarından ötürü teşekkür etti.

 

YURTTAŞTAN İNCE SİYASET:

MAKARNA İSTEMİYORUZ…

 

Çatısının da aktığı öğrenilen okulda binanın ihtiyaçları gerek Müdür Özcan Çınar ve öğretmenler, gerekse aynı zamanda öğrenci velisi mahalleli tarafından Başkan Büyükgöz’e aktarıldı. Akan çatının onarımı, izbe görünümlü ve gelişigüzel sandalyeli salonun tadilatı talep talep edildi. Aynı zamanda öğrenci velisi bir mahalleli kadın, “Toplantıya mı geldik, mevlide mi” diye durumu izah ederken inceden siyaseti de, “Makarna istemiyoruz, hizmet istiyoruz” diyerek yaptı. Mahalleli ayrıca okulun bahçe girişine demir kapı talep edip gerek okulun gerek çocuklarının güvenliğine dair kaygılarını ifade etti.

 

İLÇE MİLLİ EĞİTİME BİLDİRİLMİŞ

 

435-001.jpg

 

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz okulların belediye tarafından giderilebilir taleplerinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü üzerinden talebi halinde karşılandığını belirtti. Okul Müdürü Özcan Çınar’dan edinilen bilgiye göre özellikle çatı problemi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne aktarıldı.

 

TORBACILAR YÜZDE 70 AZALDI

 

430.jpg

 

Başkan Büyükgöz güvenliğe dair bilgilendirmede bulunurken Cumhuriyet Mahallesi’ne de hizmet verecek polis merkezinin temelinin 26 Aralık Pazartesi günü atılacağını, okulların güvenliğinden ilk sorumlunun okul idaresi olduğunu ve resmi kıyafetli polisin okul bahçesine herhangi bir vukuat harici girmesinin söz konusu olmadığını, buna karşın okul polisi diye tanımlanan sivil kıyafetli polislerin okul civarlarında görev yaptığını, Gebze’de okul civarlarında torbacı diye tanımlanan yabancı madde satan kişilerin oranında yüzde 70 azalma olduğunu kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.