‘Çat-kapı’ haciz dönemi sona eriyor

‘Çat-kapı’ haciz dönemi sona eriyor

Adalet Bakanlığı, yeni yargı paketi çalışmalarını tamamladı. Kısa bir süre içerisinde Meclis’e gelmesi beklenen pakette haciz işlemlerine ilişkin düzenlemeler de var.

Adalet Bakanlığı 7. Yargı Paketi üzerindeki çalışmalarını tamamladı. Pakette haciz uygulamaları, uyuşturucu bağımlıları için cezaevi, arabuluculuk ve avukatlık sistemi düzenlemeleri ve savunma sanayine yönelik düzenlemeler bulunuyor. Pakette çat-kapı haciz uygulamasının kaldırılması, uyuşturucu bağımlıları için cezaevi, arabuluculuk sistemi düzenlemeleri ile göçmen kaçakçılığında cezaların artırılması da yer aldı. Diğer yandan savunma sanayi şirketlerinde çalışanların başka kurum ve kuruluşlarda çalışmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Paketin kısa bir süre içerisinde TBMM’ye gönderilmesi bekleniyor.

ÜRÜNLER HACİZ EDİLEMEYECEK

Konutlarda hakim kararı olmaksızın haciz işlemi yapılamayacak. Konutlarda yapılacak hacizler ancak icra müdürünün verdiği haciz kararı “hakim onayından geçtikten sonra” yerine getirilebilecek. Aile bireylerine ait ibadete özgü veya kişisel eşyalar ile ailenin ortak kullanımına hizmet eden tüm ev eşyaları, haczine izin verilmeyen mallar arasına alınırken buna göre evde ailenin ortak kullanımındaki buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon ve yatak ile baza gibi eşyalar haczedilemeyecek.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.