Çaresizlik düzenine sessiz kalmayacağız

Çaresizlik düzenine sessiz kalmayacağız

SOL Parti Gebze İlçe Örgütü ilimizde bir hafta içinde gerçekleşen altı intiharı değerlendirdi: “İntiharlar kaderimiz değil. Çaresizlik düzenine sessiz kalmayacak, o ülkeyi beraber kuracağız.”

İlimizde bir hafta içinde yaşanan altı intihar siyasetin de gündemini oluşturdu. SOL Parti Gebze İlçe Örgütü tarafından, “İntiharlar kaderimiz değil” başlığıyla yapılan yazılı açıklamada, “.” Bu çaresizlik düzenine karşı sessiz kalmayacağız. Bizler tek bir vatandaşımızın bile çaresiz kalmasını  kabul etmiyoruz. Sokakta soğuktan donarak hayatını kaybeden insanların olmadığı, ulaşımın, sağlığın, eğitimin ücretsiz olduğu, askıda ekmek düzenini değil herkesin çorbasının kaynadığı bir ülkeyi hep beraber kuracağız” denildi.

 

HALKI ÇIKMAZA SOKAN ETKENLER

sol-parti-gebze-002.jpg

 

Açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verildi: “Kocaeli'de bir haftalık süre içinde altı insanımız intihar etti. Emeğin başkenti olan bölgemizde yaşanan emek sömürüleri ve güvencesiz çalışma ortamı, giderek artan işsizlik, yoksulluk halkı bir çıkmaza sokuyor. 

 

TEK SORUMLUSU HALKA

SIRTINI DÖNEN İKTİDARDIR

 

İşçi sınıfının yoğun olduğu bölgemizde asgari ücretle açlığa mahkûm edilen milyonlarca insan geleceğinden umutsuz bir kuru ekmeğe muhtaç. Kocaeli'de halkın düştüğü bu çaresizliğin tek sorumlusu halka sırtını dönen yüzünü sermayeye çeviren iktidardır. Sessiz kalmak ortak olmaktır.

 

BU DÜZENE SON VERECEĞİZ

 

Bir de halkın geçim sıkıntısı yokmuş gibi ulaşıma ve ekmeğe zam yaparak Türkiye'nin en pahalı ulaşımını ve ekmeğini ödemek zorunda kalıyoruz. Patronların hanlar hamamlarda kaldığı işçinin açlıktan intihar ettiği bu düzen kaderimiz değil. Üniversite okumanın da bir çözüm olmadığı işsizlik düzenine son vereceğiz.” (Haber Merkezi)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.