Çare yerine sorun oldu

Çare yerine sorun oldu

 Çayırova'da geçtiğimiz yıl bin bir umutlarla açılan Toplum Sağlığı Merkezi, sağlık sorunlarını çözmek bir tarafa, başta hastalar olmak üzere...

 

Çayırova'da geçtiğimiz yıl bin bir umutlarla açılan Toplum Sağlığı Merkezi, sağlık sorunlarını çözmek bir tarafa, başta hastalar olmak üzere doktorları da perişan ettiği iddia edildi. 

Çayırova Özgürlük Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi üzerinde vatandaşların sağlık sorunlarının çözülmesi amacıyla tam bir yıl önce Toplum Sağlığı Merkezi açıldı. Çayırova Belediyesi’nin yer tahsisinin ardından devlet tarafından yaptırılan ve 2 milyon TL’ye mal olan merkezin, Fatih Devlet Hastanesi’ne entegreli olarak farklı uzmanlık alanlarında hizmet vermesi planlanıyordu. Bin 500 metrekarelik alan üzerinde kurulan ve 500 metrekarelik kapalı alana sahip olan Çayırova Toplum Sağlığı Merkezi, hizmete girdiğinde Çayırovalıların da umudu olmuştu. Çayırovalıların çevre hastanelere gitmeden tedavi hizmeti almalarının hedeflendiği toplum sağlığı merkezi, sorunları çözmek yerine var olan sıkıntılara da yenilerini eklediği iddia edildi. 

DOKTORLAR İSTEKSİZ, VATANDAŞ ÇARESİZ

Merkezin açılmasının ardından burada görevlendirilen doktorlar arasında kısa süre sonra huzursuzluk başladığını iddia eden vatandaşlar, “Maaşları döner sermayeden ödenen, ancak aldıkları ücret, verdikleri emeği karşılamayan doktorlar, haklı olarak isteksiz mesai harcamaya başladı. Doktorların maaş sıkıntısı, tedavi almak için merkeze gelen hastalara da olumsuz olarak yansıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.