Canlar 16. kez Sevgide Buluşacak

Canlar 16. kez Sevgide Buluşacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, her yıl Muharrem ayı içinde düzenlediği Sevgide Buluşalım etkinliğini bu yıl 16. kez gerçekleştirecek. Seka Park Uçurtma Tepesi önündeki Sevgide Buluşalım Etkinliği, 20 Ağustos Cumartesi günü 20.30’da yapılacak.

Sevgide Buluşalım etkinliğinin tanıtımı için Maide Kafe’de basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına Genel Sekreter Balamir Gündoğdu’nun yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal ile Alevi dernek ve vakıflarının başkanları ile muhtarlar katıldı. Genel Sekreter Balamir Gündoğdu basın toplantısında, Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl Cem Vakfı ve kentteki derneklerle ortaklaşa Sevgide Buluşalım etkinliği düzenlediğini kaydederek, “Ortaklaşa düzenlediğimiz etkinliğimizde amacımız, Alevi kardeşlerimizle bağımızı birbirimizi anlama üzerine kurarak birlikteliğimizi pekiştirmektir” dedi. 

 

ETKİNLİK PROGRAMI AÇIKLANDI

Basın toplantısında 20 Ağustos Cumartesi akşamı 16. kez düzenlenecek Sevgide Buluşalım etkinliği ile ilgili bilgi de sunuldu. Kentin kültür ve inanç hayatına önemli katkı sunan “Sevgide Buluşalım” etkinliği, Cem Vakfı’nın katkılarıyla gerçekleştirilecek. Etkinliğe;  Cem Vakfı Gebze Kültür Evi, Gebze Hacıbektaş Cem Evi, Darıca Anadolu Kültür Derneği, Hacıbektaş Körfez Şubesi, Hacıbektaş Derince Şubesi, Hacıbektaş Gültepe Şubesi, Hacıbektaş İzmit Şubesi, Derince İmam Hüseyin Cem Evi, Çayırova Abdal Musa Cem Evi, Cem Vakfı Derince Şubesi ile Bayraktar Mahallesi, Mecidiye Mahallesi ve Balören Mahallesi Muhtarlıkları destek verecek.

 

EN GÜZEL DEYİŞLERİ SESLENDİRECEK

Program, açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak. Protokol ve dernek üyelerinin konuşmalarının ardından Sercan Direk’in takdimiyle sanatçılar Cengiz Özkan, Ender Balkır ve Özge Çam canlarla buluşacak ve en güzel deyişleri seslendirecek. 

 

BU YIL DA SEKA PARK UÇURTMA TEPESİ’NDEYİZ

Pandemi koşulları nedeniyle geçtiğimiz yılki Sevgide Buluşalım etkinliği ilk kez açık havada ve Seka Park Uçurtma Tepesi’nin önünde gerçekleştirilmişti. Bu yıl 16. gerçekleştirilecek etkinlik yine Seka Park Uçurtma Tepesi’nin önünde yapılacak. Açık havada ve birlik beraberlik deyişleriyle can bulacak olan etkinlik, bu özelliği ile yine yıllarca unutulmayacak. Anlamlı etkinlik, Cem TV’den canlı olarak yayınlanacak. Etkinliğin sonunda vatandaşlara aşure ikramında bulunulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.