Candemir seçim çalışmasını masadan yapacak

Candemir seçim çalışmasını masadan yapacak

Kocaeli Barosu’nun 10-11 Ekim günlerindeki kongresinde bir dönem daha yetki arayacak olan Başkan Bahar Gültekin Candemir Covid-19 riskinden ötürü seçim çalışmalarını bürosundan sürdürecek

Kocaeli Barosu’nun 21 Ekim 2018’de gerçekleşen kongresinde Nuri Almaz ile yarıştığı kongrede ipi göğüsleyen ve aynı zamanda Kocaeli Barosu’nun ilk kadın başkanı unvanını edinen Bahar Gültekin Candemir için iki senelik süre su meseli akıp geçti. Başkan Candemir, Baro’nun 10-11 Ekim günlerinde gerçekleşecek kongresinde bir dönem başkanlık etmek için daha destek arayacak. Başkan Candemir günümüz ve an itibariyle şimdilik tek başkan adayı. Öte yandan ikinci bir adayın daha çıkmasına kesin olasılık veriyor.

SAHADAN DEĞİL MASADAN

Kocaeli Barosu Başkanı ve Başkan adayı Avukat Bahar Gültekin Candemir, 2018 yılındaki kongre öncesi ekip kararı gereği ayırım gözetmeksizin hiçbir basına röportaj vermemişti. Bu seçim döneminde ise atmosfer değişti. Candemir, Covid-19 riskinden ötürü seçim çalışmalarını sahadan değil masadan yürütecek. Yine bu seçim döneminde, bir önceki dönemin aksine röportaj taleplerine olumlu yanıt verecek, veriyor. Öte yandan Başkan Candemir sosyal medyadan adaylığına dair yaptığı açıklamada camiasına atfen şunları kaydetti:

DENEYİM KATTI, ÖĞRETİCİ OLDU

Görev aldığımız ilk günden itibaren dayanışma, sevgi ve inançla meslektaşlarımızın sorunlarına çözüm üretebilmek, Baromuzun kurumsal yapısını daha da güçlü hale getirebilmek için çalıştık. Meslek kuruluşumuzun; mesleğimize, Hukuka, Milletine, Ülkesine ve Cumhuriyete adanmış geleneğinin bir parçası olmak tek amacımız oldu. Bana ve birlikte görev yaptığım yol arkadaşlarıma deneyim katan, öğretici olan bu süre içerisinde samimiyetle ve gayretle elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık.

BASKIN YASA DEĞİŞİKLİĞİ

Görev süremiz içerisinde bir yanda Sosyal Devlet’in önemini iliklerimize kadar hissettiğimiz Pandemi süreciyle diğer yanda ise Cumhuriyetin ve Yargının vazgeçilmez kurumları olan Barolarımızın yapılarının değiştirilmesine yönelik baskın yasa değişikliği çalışmaları ile karşı karşıya kaldık. Savunma mesleğinin kronik hale gelen sorunlarının, savunma hakkının temsili bakımından yaşadığı engellerin ortadan kaldırılmasına yönelik taleplerimize çözüm beklerken, savunmanın işlevsizleştirilmesi, susturulmasına yönelik tasarruflarla yaşanan bir kaosun içerisinde bırakıldık.

Mesleğimizin teminatı olduğu Hukuk Devleti ve Hukukun Üstünlüğü için mücadele kararlığımızı yineliyor yaşadığımız bu olağanüstü süreci -ilk günden itibaren söylediğimiz gibi- ortak akılla ve azimle aşacağımıza inanıyoruz. Bu inançla hak savunucuları olan siz meslektaşlarımızdan, mesleğimize, Baromuza ve Ülkemize hizmet etmek için bir dönem daha görev talep ediyorum.

Demokrasinin en güzel şekilde tezahür ettiği Genel Kurulumuzda Baro Başkanlığına, yönetim kuruluna ve diğer kurullara aday olacak tüm meslektaşlarıma başarılar diliyorum." (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.