Candemir: İşgalci olmak istemiyorum!

Candemir: İşgalci olmak istemiyorum!

Kocaeli Barosu’nun kongresi yine ertelendi. Yasa gereği iki yılda bir, çiftli yıllarda kongre yapılan Kocaeli Barosu ve emsal konumdaki barolar için yasa değişikliği gerekecek. Karara uyacaklarını söyleyen Candemir isyanlarda: “İşgalci olmak istemiyorum.

Kocaeli Barosu’nun kongresine ilk yasaklama, “Çoklu baro” tartışmalarının alevli olduğu süreçte, “Pandemi” bahanesiyle gelmişti. Kocaeli Barosu’nun bu ertelemeye yaptığı itiraz ekim ayında gerçekleşmesi tasarlanan kongre sonrasına denk gelince kongre bu hafta sonuna, 5/6 Aralık cumartesi pazar günlerine ertelenmişti. Ancak ikinci yasak bu sefer salgının yaygınlaşmasıyla birlikte genel yasaklar kapsamında geldi. Ancak önemli bir detay açığa çıktı. Yasa gereği iki yılda bir, çiftli yıllarda kongre yapılan Kocaeli Barosu ve emsal konumdaki barolar için yasa değişikliği gerekecek.

İKİ ARADA BİR DEREDE…

Kocaeli Barosu Başkanı ve Başkan adayı Avukat Bahar Gültekin Candemir ikinci yasağa dair özetle, “Bizi seçim hakkı ile giderek yaygınlaşan salgında, hayati risk arasında bıraktılar. Karara itirazımız olmayacak. Ancak siyasi partilerin geride kalan hafta sonu da hayli kalabalık katılımlarla kongre yaptığı süreçte biz kongremizi yapamadık. Ben görevime seçilerek devam etmek istiyordum. Şimdi işgalci konumuna geldim. İşgalci olmak istemiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.